Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pasažieru vilciena reisos varēs izmantot Eurail Group caurlaides

No 1. janvāra AS Pasažieru vilciens ir kļuvusi par starptautiskā pārvadājumu tīkla Eurail Group dalībnieci, informē uzņēmuma pārstāve Agnese Līcīte.

Pēc Pasažieru vilciena pievienošanās Eurail Group pārvadājumu tīklam tie ārvalstu pasažieri, kuri ir iegādājušies Eurail Group izdotās caurlaides, ar vilcienu varēs apceļot kopumā 33 Eiropas valstis, tai skaitā Latviju. Svarīgākā Eurail Group caurlaides priekšrocība ir elastīga piekļuve lielākajai daļai vilcienu Eiropā - atšķirībā no tradicionālās vilciena biļetes ar Eurail Group caurlaidi var braukt jebkurā maršrutā jebkurā laikā.

"Latvija līdz šim bija viena no nedaudzajām Eiropas valstīm, kas nebija atrodama Eurail Group dzelzceļu pārvadājumu kartē, tādēļ Pasažieru vilciens 2018. gada nogalē uzsāka aktīvu darbu, lai līdz 2020. gadam kļūtu par Eurail Group partneri. Tādējādi tiek izmantota vēl viena iespēja piesaistīt vairāk vilciena pasažieru no ārvalstīm, kā arī popularizēta Latvija kā tūrisma galamērķis," uzsvērts uzņēmuma paziņojumā.

Vienlaikus, pievienojoties Eurail Group, turpmāk arī Latvijā būs iespējams realizēt projektu Discover EU - Eiropas Savienības (ES) iniciatīvu, kas dod iespēju 18 gadus veciem jauniešiem apceļot un iepazīt  kādu no ES dalībvalstīm, braucot vilcienā. Pievienojoties Eurail Group, citu ES dalībvalstu jaunieši savā maršrutā turpmāk varēs iekļaut arī Latviju.

Eurail Group ir vienota platforma, kurā ir iespēja iegādāties tā saucamās caurlaides (passes) ceļošanai pa dažādām Eiropas valstīm, galvenokārt pārvietojoties ar vilcienu. Eurail Group pārvalda un attīsta divus atsevišķus caurlaižu virzienus atkarībā no klienta mītnes valsts – Eurail caurlaides ir paredzētas ārpus Eiropas dzīvojošajiem, bet Interrail – Eiropas rezidentiem. Pasažieris var izvēlēties saviem ceļojuma plāniem atbilstošāko caurlaidi – Global pass ir derīga ceļošanai jebkurā dalībvalstī, bet One country pass – ceļošanai tikai vienas valsts ietvaros. Plašāka informācija atrodama www.eurail.com un www.interrail.eu.

No šī gada 1. janvāra Eurail un Interrail caurlaide tiek uzskatīta par derīgu ceļošanas dokumentu visos Pasažieru vilciena reisos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses