Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Tele2 iedarbinājis 5G bāzes stacijas Daugavpilī un Jelgavā

Mobilo sakaru operators Tele2 šonedēļ iedarbinājis 5G bāzes stacijas Daugavpilī un Jelgavā, tādējādi pakāpeniski turpinot izvērst savu 5G tīklu arī citviet Latvijā. Tele2 5G mobilā bāzes stacija Daugavpilī ir uzstādīta Šķirotavas dzelzceļa stacijas tuvumā, savukārt Jelgavā 5G bāzes stacija atrodas pie Dobeles šosejas.

"Lai tuvākā nākotnē varētu klientiem nodrošināt 5G tehnoloģijas sniegtās priekšrocības, ir nepieciešams pakāpeniski izvērst šo tīklu visā Latvijā, ko mēs arī darām. Ņemot vērā šīs tehnoloģijas specifiku un ievērojamās investīcijas, ieviešanas process notiks paralēli – līdztekus 4G tīkla turpmākai attīstībai," stāsta Tele2 tehniskā direktore Līga Krūmiņa.

Plānots, ka bāzes stacijas Daugavpilī un Jelgavā savu darbu komercrežīmā uzsāks janvārī.

Vienlaicīgi ar 5G tehnoloģijas attīstību Latvijas lielākajās pilsētās, Tele2 tuvāko mēnešu laikā noslēgs projektu par reģionālo mobilo bāzes staciju pieslēgšanu optiskajam tīklam. Proti, divu gadu laikā optiskajam tīklam ir pieslēgtas bāzes stacijas Latvijas lielākajās pilsētās un stratēģiski svarīgākajos centros, investējot šajā projektā vairāk nekā 1 miljonu eiro. 

"Optiskajam tīklam, izmantojot Latvenergo infrastruktūru, jau patlaban ir pieslēgtas Latvijas novadu centrālās bāzes stacijas, lai nodrošinātu lielāku 4G mobilā sakaru tīkla jaudu vietās, kur ir lielākais pieprasījums pēc mobilajiem datiem un kur iedzīvotāji visaktīvāk izmanto mobilo internetu. Kopumā tie ir vairāki desmiti punktu Latvijā, piemēram, Talsos, Jelgavā, Valmierā, Madonā, Rēzeknē u.c., kas būtiski ļaus uzlabot mobilā tīkla kapacitāti," atzīst Krūmiņa.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pasts jāinformē apsaimniekotājam

Gan Rīgā, gan citur Latvijā daudzdzīvokļu māju pastkastītes mēdz atrasties kāpņu telpā, kuras ārdurvis ir aprīkotas ar kodu. Reizēm gadās, ka šī koda nezināšana kļūst par šķērsli pasta piegādei.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses