Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +15 °C
Apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Uzņēmēja Dienā 27. novembrī

Pirmdien, 27. novembrī Uzņēmēja Dienā uzmanības centrā - transports un loģistika

Kurjerpastu pārstāvjiem tagad darba pilnas rokas

Pēdējā laikā vērojams, ka cilvēki arvien vairāk iepērkas internetā un izmanto kurjerpastu pakalpojumus. Šogad DPD un Kantar TNS veiktajā pētījumā 86% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju norādīja, ka iepirkušies ārzemju mājaslapās, un tas ir otrs augstākais rādītājs Eiropas valstu vidū aiz Horvātijas. Augstu popularitāti Latvijas iedzīvotāju vidū iemantojuši ārzemju interneta veikali – gan Ķīnas interneta veikali, gan Eiropas valstu, īpaši Lielbritānijas un Vācijas interneta veikali.

Izaicinājumu netrūkst

Aizvien lielākas naudas masas cirkulācija globālajā tautsaimniecībā un starptautiskās tirdzniecības aktivizēšanās uzskatāmi par labvēlīgiem faktoriem Latvijas transporta nozarei, kurai talkā nāk arī ģeogrāfiskie apsvērumi. Tomēr atrašanās starp Austrumiem un Rietumiem vēl negarantē to, ka Latvijas transporta nozare kļūs tāda, lai piedzīvotu masveida vietējo un ārvalstu investīciju ienākšanu.

Vai Ziemeļu jūras ceļš kļūs par Suecas kanālu?

Par Ziemeļu jūras ceļu tradicionāli tiek uzskatīts ap 5600 kilometru liels attālums no Jaunās zemes arhipelāga līdz Beringa jūras šaurumam pa Ziemeļu ledus okeāna jūrām un arī Klusā okeāna Beringa jūru. Lai Ziemeļu jūras ceļš kļūtu peļņu nesošs, pa to nepieciešams pārvadāt 7–7,5 miljonus tonnu kravu gadā. Rekords 20. gadsimtā ir 6,45 miljoni tonnu kravu 1986. gadā, savukārt pērn pa Ziemeļu jūras ceļu tika pārvesti 7,26 miljoni tonnu kravu.
 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Grupās ceļo arī jaunie

Tūrisma kompāniju organizēto grupu ceļotāju vecums parasti ir no 40 līdz 60 gadiem. Taču pēc Covid-19 pandēmijas grupām pievienojas arvien vairāk samērā jaunu ceļotāju. Viņiem ir aktuāls ceļojums...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses