Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Uzņēmēja Dienā 30. oktobrī

Pirmdien, 30. oktobrī, Uzņēmēja Dienā uzmanības centrā transporta nozare.

Aviokompāniju akciju cenu kāpumu apdraud ģeopolitiskie riski 

Pasaules ekonomiskās situācijas uzlabošanās un iepriekš notikušais cenu kritums naftas tirgū izraisījis investoru intereses pieaugumu par aviokompāniju akcijām, tomēr eksperti vērš uzmanību uz augošajām politiskajām pretrunām, kas pozitīvo investīciju vidi var pabojāt. Globālās tendences ir būtiskas arī Latvijas nacionālās aviokompānijas airBaltic liktenim.
 

Plāno jaunu dzelzceļa infrastruktūras lietošanas maksas aprēķinu shēmu

Latvijā 2019. gadā saskaņā ar Eiropas Savienības prasībām varētu stāties spēkā jauna dzelzceļa infrastruktūras lietošanas maksas aprēķināšanas shēma. Patlaban spēkā esošā maksa par publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras izmantošanu pārvadājumiem nav mainīta kopš 2014. gada. Latvijā aptuveni divas trešdaļas pārvadājumu pa dzelzceļu veido kravu pārvadājumi, bet tikai vienu trešdaļu – pasažieru pārvadājumi, uzsver nozares eksperti.


Kuģniecības kompānijas biržā stagnē

Pieaugot dažādu valstu savstarpējās tirdzniecības apjomam, radusies labvēlīga augsne tam, lai palielinātos pieprasījums pēc kuģu pārvadājumiem. Augošais pieprasījums ir dzinulis pārvadātājiem kāpināt savu pakalpojumu cenas, vienlaikus potenciāli vairāk pelnīt, kas savukārt veicina ieguldītāju intereses pieaugumu par šo uzņēmumu vērtspapīriem biržā. 

Tiesa, no pašreizējās cenu dinamikas, kas ir vājāka par akciju tirgu kopējo izaugsmi, izriet, ka pasaules tirdzniecības aktivizēšanās pozitīvā ietekme vēl pilnā mērā nav izpaudusies.
 

Starptautiskajā ostu biznesā ienāk Ķīnas nauda

Pēdējā laikā jūtami pieaugusi ķīniešu investoru interese gan par Eiropas ostām,  gan par citu reģionu ostām. Vienlaikus pavīd pretrunīgi viedokļi par šādām Ķīnas uzņēmumu investīcijām ārvalstu ostās – daži eksperti tās uzskata par mērķtiecīgu un valsts atbalstītu politiku, kamēr citi norāda, ka Ķīnas ostu holdingu iespējas investēt pašu mājās ir izsmeltas uz ilgu laiku, tāpēc kompānijas vienkārši izmanto jebkuru iespēju ieguldīt līdzekļus aiz valsts robežām.
 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Grupās ceļo arī jaunie

Tūrisma kompāniju organizēto grupu ceļotāju vecums parasti ir no 40 līdz 60 gadiem. Taču pēc Covid-19 pandēmijas grupām pievienojas arvien vairāk samērā jaunu ceļotāju. Viņiem ir aktuāls ceļojums...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses