Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Jau desmito reizi par Latvijas vērtīgāko uzņēmumu atzīts Latvenergo

Jau desmito reizi par Latvijas vērtīgāko uzņēmumu atzīta energokompānija AS Latvenergo. Uzņēmums saglabājis pirmo vietu Prudentia un Nasdaq Riga veidotajā ikgadējā Latvijas vērtīgāko uzņēmumu topā. Energouzņēmuma novērtējums šā gada topā sasniedzis 1,747 miljardus eiro - uzņēmuma vērtība augusi par 34% salīdzinājumā ar 2016.gada topu.

Latvijas vērtīgāko uzņēmumu 2017.gada topa augšgalā - 2.vietā - no 3.vietas 2016.gada topā ir pacēlusies AS Latvijas Valsts meži, bet 3.vietā ir SIA Mikrotīkls, kas gada laikā kāpis no 8.vietas.

Topa 4.vietā ir VAS Latvijas dzelzceļš, 5.vietā - AS Swedbank (kritums no 2.vietas pērn), 6.vietā - SIA Lattelecom.

Prudentia valdes priekšsēdētājs Kārlis Krastiņš norādīja, ka Latvenergo šogad pēc vērtības ir apsteidzis pārējos Baltijas enerģētikas uzņēmumus un kļuvis arī par vērtīgāko Baltijas energouzņēmumu.

Vērtīgāko uzņēmumu Top 101 lielākā daļa uzņēmumu pārstāv finanšu sektoru (vērtības pieaugums par 16%), apstrādes rūpniecību (34% pieaugums), kā arī transporta, tranzīta un loģistikas nozari (7% kritums). Tāpat ievērojamā skaitā pārstāvēta komunālo pakalpojumu nozare, tirdzniecība un informācijas tehnoloģiju un telekomunikāciju nozares uzņēmumi.

 

Top komentāri

?
?
"Vērtīgākais",jo spēj izspiest no patērētāja pēdējos centus...
Skaidrite
S
Nu re cik skarba ir ta dzives realitate? Loti atceros, ka so LATVENERGO bijusie zagli, banditi latvieus tauats slepkavas Godman un LC zaglu banda, Skel eun TP zaglu banda meginaja sadalit un arzemniekiem izpardot un par so noziedzigo darijumu sev milijonus rikl eieraut....lai muzu muzos ir noladeta Godma un Skeles dzimtas un visi vinu pecnaceji. Tad Repse izdomaja referendumu un L:atvijaas pilsoni pateica, ka LATVENERGO nav japrivatize un tas ir jaatstaj Latvijas valsts ipasuma un nu neko si ezagligie idioti nespej padarit, kaut gan debilais A.Piebalgs rirsu rivejo Brisele visadi meginaja apiet referenduma rezultatus un soi uznemumu nozagt no Latvija svalsts, tacu tas neizdevas un neizdosies, pirms netiks veikt atkartots referendums un iegutui rezultati/ Latvijas oztam, LATVENERGO, Latvijas Dzelzcelam, Latvijas gazei....un citiem svarigiem strategiski nozimigiem uznemumiem ir japaliek valsts ipasuma, vismaz ar 60 % akcijam.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Konkurējot par darbiniekiem

Darbinieku prioritātes un vajadzības pēdējā laikā ir strauji mainījušās, tāpēc tradicionāls "labumu grozs", kur ietilpst tikai standartizēti ieguvumi, kā, piemēram, veselības apdro...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses