Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 18. septembris
Liesma, Elita, Alita

Jaunā klīnikā plāno investēt 2 miljonus eiro

“Dr. Federa Vācijas-Latvijas Kardioloģijas Privātprakse”, kas 9. septembrī svin piekto gadadienu, jau tuvākajā nākotnē ievērojami paplašinās pakalpojumu klāstu, attīstot sadarbību ar izciliem Latvijas un Vācijas speciālistiem un veicinot medicīnas tūrismu. Jaunajā klīnikā, kas atradīsies biznesa centrā Elemental, plānots investēt 2 miljonus eiro.

“Nodrošinām mūsdienīgu, augsti kvalificātu diagnostiku un ārstēšanu. Jāatzīst, ka Vācijā, kur studēju, ierindas kardioloģijas privātprakses tik augstu līmeni nepiedāvā, tāpēc arī radās doma par medicīnas pakalpojumu eksportu,” stāsta “Dr. Federa Vācijas-Latvijas Kardioloģijas Privātprakses” izveidotājs, kardiologs Roberts Feders.

R. Feders atklāj, ka mērķis ir izveidot vēl daudzpusīgāku ambulatoro centru, kas vienuviet nodrošinās plašu medicīnas pakalpojumu klāstu.

“Mūsu rīcībā ir gan jaunākās iekārtas, gan augsti kvalificēti speciālisti. Esam starp nedaudzajām privātpraksēm Latvijā, kas nevis ļauj saviem mediķiem aizbraukt no valsts, bet gan spēj piesaistīt vācu ārstus. Šobrīd viens vācu kolēģis aktīvi mācās latviešu valodu un, iespējams, pārcelsies arī uz dzīvi,” stāsta R. Feders. 

Ņemot vērā Eiropā un citviet pasaulē vērojamās problēmas ar medicīnas pakalpojumu pieejamību, “Dr. Federa Vācijas-Latvijas Kardioloģijas Privātprakses” plānos ir medicīnas pakalpojumu eksports jeb tā dēvētais medicīnas tūrisms. “Pilnīgi droši varu teikt, ka esam starp labākajiem šāda veida medicīnas centriem Baltijā. Tāpēc mērķis ir kļūt par atpazīstamu Latvijas vizītkarti,” turpmāko virzību iezīmē R. Feders.

Studējot Rīgas Stradiņa universitātē, Roberts Feders izmantojis apmaiņas studiju iespēju Berlīnē. Pabeidzis studijas Rīgā, bet vēlāk, uzvarot konkursā, arī rezidentūras gadus aizvadījis Šaritē klīnikā Berlīnē.  Tā ir viena no desmit labākajām pasaulē un apvieno nozares labākos speciālistus, sniedzot lielu pienesumu ne tikai klīniskajā medicīnā, bet arī zinātnē un pētniecībā.

“Pabeidzot rezidentūru, novērtēju lielās iespējas, kas pavērās Vācijā, bet sapratu, ka vēlos iegūtās zināšanas un prasmes izmantot Latvijā,” savulaik pieņemto lēmumu atgriezties dzimtenē skaidro R. Feders. Atvērt privātpraksi bijis loģisks lēmums.  “Vēlējos veidot tādu praksi, kas atbilst maniem priekšstatiem par mūsdienīgu medicīnas iestādi,” atminas R. Feders.

“Dr. Federa Vācijas-Latvijas Kardioloģijas Privātprakse” pirmajos piecos darba gados ieguvusi gan kolēģu atzinību, gan pacientu uzticību. Konsultācijas pieejamas latviešu, krievu, angļu un vācu valodās. “Tomēr gribu uzsvērt, ka ir jāizmanto mākslīgā intelekta irspējas un konsultācijām būtu jābūt sniedzamām jebkurā valodā,” saka R. Feders.

Kopš izveidošanas 2019. gadā praksei bijuši gandrīz 10 tūkstoši pacientu; sniegtas vairāk nekā 20 tūkstoši konsultāciju un veikti izmeklējumi. Apgrozījums jau 2022. gadā pārsniedzis 358  tūkstošus eiro, bet 2023. gadā pieaudzis līdz 464 tūkstošiem eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses