Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

papildināta - GE Money Bank pārdota Krievijas finanšu korporācijai Otkritie

Noslēdzies investora piesaistes process AS GE Money Bank - šo finanšu institūciju iegādājusies Krievijas banka Otkritie, liecina GE Money Bank paziņojums vērtspapīru biržā NASDAQ OMX Riga.

Līdz šim GE Money Bank piederēja korporācijai General Electric (GE).

Darījuma summa netiek izpausta. Līgums nodots apstiprināšanai Finanšu kapitāla tirgus komisijai, un līgumslēdzēju puses paredz, ka darījums tiks pabeigts dažu turpmāko mēnešu laikā.

"GE Capital šis ir patiesi nozīmīgs darījums, kas ir saskaņā ar GE kopējo stratēģiju, kas paredz finanšu pakalpojumu bilances samazinājumu, vienlaikus pilnā apmērā pildot saistības attiecībā uz mazāku un koncentrētāku GE Capital. Mēs ticam, ka šis darījums pozitīvi ietekmēs banku, kurai ir lielisks nākotnes attīstības potenciāls," sacīja GE Money Latvia padomes priekšsēdētājs Ričards Nefs.

GE Capital saglabās īpašumtiesības patērētāju kreditēšanas un līzinga kompānijā AS GE Money, kas turpinās darboties Latvijā un arī turpmāk sniegs pakalpojumus klientiem.

Otkritie Financial Corporation ir viena no Krievijas lielākajām finanšu grupām, kas sniedz saviem klientiem un partneriem pilnu investīciju bankas, komercbankas un investīciju pārvaldīšanas pakalpojumu klāstu. Patlaban Otkritie kompāniju grupa piedāvā privātpersonām, valsts iestādēm un korporatīvajiem klientiem pilnu finanšu pakalpojumu klāstu, tostarp operācijas lielākajos Krievijas un starptautiskajos investīciju tirgos plašā aktīvu kategoriju klāstā, kā arī tradicionālos banku finanšu pakalpojumus.

Kā liecina informācija Otkritie Financial Corporation mājaslapā, pa 39,24% uzņēmuma akciju pieder uzņēmējiem Borisam Mincam un Vadimam Beļajevam, bet 19,9% bankai VTB, kurā lielākais akcionārs ar 85% akciju ir Krievijas valsts.

Korporācijā ietilpst komercbanka Otkritie, aktīvu pārvaldības uzņēmums Otkritie Finance, kapitāla tirgus un investīciju pakalpojumu uzņēmums Otkritie Securities Ltd, brokeru pakalpojumu uzņēmums Brokeru nams Otkritie, bet Parādu centrs Otkritie nodarbojas ar problemātiskajiem aktīviem.

GE Money Latvijas finanšu tirgū ienāca 2004.gadā, nopērkot patēriņa kreditētāju RD līzings. Savukārt banku tirgū GE Money ienāca, 2006.gada nogalē iegādājoties Baltic Trust Bank. Latvijā darbojas seši GE Money uzņēmumi - GE Money Bank, GE Money atklātais pensiju fonds, GE Money Asset Management, AS GE Money, SIA GE Money Latvia Holdings un SIA Finstar Baltic.

2010.gada beigās GE Money Bank kopējie aktīvi veidoja 208,845 miljonus latu, no kuriem 104,409 lati bija izsniegti aizdevumos, bet 181,578 miljoni latu bija depozītu portfelis.

GE Money Bank šā gada pirmo ceturksni noslēdza ar 1,940 miljonu latu zaudējumiem, kas ir par aptuveni 2,358 miljoniem latu mazāk nekā attiecīgajā laika periodā pērn, liecina bankas paziņojums par neauditētajiem rezultātiem NASDAQ OMX Riga biržā.

Banka informē, ka tās kopējais uzkrājumu apjoms šā gada 31.martā veidoja 30% no kredītportfeļa, bet kapitāla pietiekamības rādītājs bija 13,85%.

Saskaņā ar Latvijas Komercbanku asociācijas datiem GE Money Bank tirgus daļa banku sektora kopējos aktīvos 2011.gada pirmā ceturkšņa beigās bija 1,1%, ierindojot banku 15.vietā starp 30 bankām.

Par to, ka GE Money Bank tiek meklēts investors, kļuva zināms šā gada februārī. No neoficiāliem avotiem laikrakstam Dienas Bizness kļuva zināms, ka banka jau pāris gadus meklē investoru, tomēr ne jau tāpēc, ka klātos slikti, bet tāpēc, ka tai neizdevās realizēt savus mērķus.

Kā ziņots, aktīvas kreditēšanas atsākšana pašlaik neietilpst AS GE Money Bank stratēģiskajās prioritātēs,  pirms mēneša apliecināja bankas komunikācijas projektu vadītāja Kristīne Circene.

Taujāta, kādus kreditēšanas veidus banka patlaban piedāvā, viņa norādīja, ka pašlaik daļai klientu ir pieejams overdrafta pakalpojumus kontā, kā arī bankas Verto kredītkartes.

Viņa arī apstiprināja, ka no 1.maija patēriņa kredītu un līzinga izsniegšanu pagaidām ir pārtraukusi arī grupas līzinga kompānija AS GE Money.

Circene gan atgādināja, ka jaunu naudas kredītu izsniegšanu tirgū GE Money pārtrauca jau 2009.gada sākumā. Kopš tā laika GE Money izsniegusi pavisam nelielu naudas kredītu daudzumu un tikai esošiem klientiem. Tomēr patlaban naudas kredīti no "GE Money" netiks piedāvāti arī jau esošajiem klientiem. "Uzņēmums koncentrējas uz pašreizējā aizdevumu portfeļa apkalpošanu un esošo aizdevumu restrukturizāciju," skaidroja Circene.

(pievienota 7. un 8. rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses