Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Pieaug izmaksāto atlīdzību summa par bojātiem telefoniem

Vadošā mobilo sakaru operatora Tele2 un apdrošināšanas sabiedrības Balta apkopotā informācija liecina, ka telefonu remonta izmaksas ik gadu pakāpeniski aug, un šogad vidēji viena telefona atjaunošana izmaksājusi 200 eiro.

Pieaudzis arī kopējais Tele2 klientiem izmaksāto atlīdzību apjoms – pērn tas sasniedza teju trešdaļu miljona eiro, bet šī gada pirmajos sešos mēnešos par telefonu bojājumiem ir izmaksāti jau gandrīz 200 tūkstoši eiro.

"Viedierīces ir kļuvušas par neatņemamu mūsu dzīves sastāvdaļu, un likumsakarīgi, ka ikdienas steigā un sadzīviskās situācijās nereti mēdz notikt negaidītais - visbiežāk pieteikumi, ko saņemam no klientiem, saistīti ar kritiena rezultātā bojātiem viedtālruņiem. Atlīdzību pieteikumu vidū regulāri ir gadījumi, kad bojājumu iemesls ir bērnu rotaļas. Nereti īpašnieki sabojā savas ierīces uz tām nejauši uzsēžoties vai uzkāpjot, bet atlīdzību pieteikumu vidū atrodams arī kāds gadījums, kad telefonu sagrauzis suns," atzīst Armands Lagons, Balta Īpašuma un speciālo produktu vadības pārvaldes produktu vadītājs.

Pēdējos gados klienti ar lielāku atbildību attiecas pret savu īpašumu, tajā skaitā aktīvāk apdrošinot savas viedierīces. Ņemot vērā, ka pārdoto viedierīču vidējā vērtība pēdējā gada laikā augusi par 10%, kas norāda, ka klienti izvēlas dārgākas ierīces, tad ir arī saprotama viņu vēlme tās apdrošināt, atzīst uzņēmumā Tele2

"Mēs esam pirmie Latvijā, kas viedierīču apdrošināšanā ir ieviesuši 0 eiro pašrisku. Šāda pieeja vēl tikai sastopama Kasko polisēm auto apdrošināšanā. Tas nozīmē, ka telefona, planšetes vai viedpulksteņa remonta vai zādzības gadījumā klientam nav jāveic līdzmaksājums. Turklāt šī apdrošināšana ir spēkā jebkurā pasaules valstī. Vienlaicīgi gan jāatzīmē, ka šī apdrošināšana neattiecas uz gadījumiem, kad telefons neuzmanības dēļ tiek pazaudēts,” saka Tele2 komercdirektors Raivo Rosts. 

 

 

Top komentāri

Aizsajūsmasaizrāvāselpa
A
Ilgi kliegdami par atkarību no Krievijas energoresursiem... pavisam nemanot esam kļuvuši atkarīgi no mobilajiem telefoniem. Un tā - pamatīgi!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pasts jāinformē apsaimniekotājam

Gan Rīgā, gan citur Latvijā daudzdzīvokļu māju pastkastītes mēdz atrasties kāpņu telpā, kuras ārdurvis ir aprīkotas ar kodu. Reizēm gadās, ka šī koda nezināšana kļūst par šķērsli pasta piegādei.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses