Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +17 °C
Apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Pirmdien, 17. jūlijā Uzņēmēja Dienā

Pirmdien, 17. jūlijā Uzņēmēja Dienā lasiet:


Zinātne var atrast kopīgu valodu ar biznesu

Uzņēmums KEPP EU, kas Latvijā darbojas kopš 2011. gada, tikko veiksmīgi beidzis projektu, kura mērķis bija izstrādāt alternatīvu tehnoloģiju polikristālisko silīcija stieņu iegūšanai. "Cilvēki nemaz nenojauš, ka silīcijs atrodams faktiski ikvienā sadzīves elektroiekārtā, sākot no tik ierastajiem mobilajiem tālruņiem līdz pat ledusskapjiem un pat saules bateriju paneļiem," uzsver KEPP EUzinātniskais konsultants Anatolijs Kravcovs, kura vadībā notiek silīcija stieņu ražošana. 

Darba tirgū – cīņa par talantiem

Izvēloties studēt ķīmiju, jaunietim paveras ļoti plašs darba iespēju klāsts un "ķīmijas un farmācijas nozare strauji attītās, un tuvākajos gados tai būs nepieciešams vismaz tūkstotis jaunu profesionāļu. Izglītības politikas veidotājiem der atcerēties, ka mācību priekšmetu pasniegšanas formu daudzveidība, it īpaši tik sarežģītā priekšmetā kā ķīmija, var veicināt jauniešu interesi par konkrēto priekšmetu," uzskata Latvijas Ķīmijas un farmācijas uzņēmēju asociācijas izpilddirektore Raina Dūrēja.

Eksporta ģeogrāfija paplašinās, bet lēni

Eksporta attīstība mūsu valsts tautsaimniecības izaugsmē aizvien bijusi visai jūtīga tēma. Gan tāpēc, ka jau kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas liela izvesto preču daļa saistīta ar Krieviju un citu NVS valstu tirgiem, kuri izceļas ar visai augstu politekonomisko jūtīgumu, gan dēļ izplatītā uzskata par saražoto preču zemo pievienoto vērtību. Tomēr vienlaikus vērts pievērst uzmanību tam, ka Latvijas preces kļūst aizvien dārgākas un nonāk aizvien tālākos tirgos. Par to, ka eksporta tirgi kļūst dažādāki, liecina arī ārējās tirdzniecības statistika.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses