Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Rīgas viesnīcas cīņā pret prostitūciju veic pastiprinātu viesu kontroli

Lai izvairītos no prostitūcijas, viesnīcas veic pastiprinātu viesu kontroli, biznesa portāls Nozare.lv uzzināja, aptaujājot Rīgas viesnīcas.

Viesnīcas Grand Palace Hotel pārstāvis Raivis Ņikitins paskaidroja, ka prostitūcijas problēma viesnīcās vienmēr ir bijusi aktuāla, jo ir ārzemju viesi, kas iecienījuši pēc atpūtas klubos savas vakara izklaidētājas aicināt līdzi uz viesnīcas numuriņiem.

"Aizliegt ienākt ar šādu viešņu mēs nevaram, tāpēc reģistrējam personu, ievadot pases datus, un pievēršam viešņai pastiprinātu uzmanību," sacīja Ņikitins.

Cīņā ar prostitūcijas problēmu nozīmīgākais ir instruēt darbiniekus un likt viņiem kontrolēt un aizliegt šāda veida darbības. Ja darbinieki netiktu galā, tiktu piesaistīta apsardzes firma, sacīja Ņikitins.

Viesnīcas Radisson Blu pārstāve Aiga Lapiņa savukārt norādīja, ka visās viesnīcās ir drošības dienests, kas rūpējas par to, lai neienāktu nevēlamas personas. Vienlaikus viesnīcas ir publiska telpa un "aizliegt ienākt mēs nevaram".

"Mūsu iekšējie drošības noteikumi nosaka, ka viesi un viņu viesi, kas ierodas pēc plkst.11, tiek reģistrēti," sacīja Lapiņa.

Viesnīcas Islande Hotel pārstāve Laine Upmale savukārt pastāstīja, ka patlaban prostitūcijas problēma neesot novērota, jo gan darbinieki, gan drošības dienests strādā, lai šāda veida problēma nerastos.

"Iepriekš bija vairākas sievietes, kas bija iekļautas "melnajā sarakstā" un netika ielaistas viesnīcā, bet pašlaik ar šo problēmu neesam saskārušies," norādīja Upmale.

Viesnīcas Dome Hotel & Spa pārstāvis Jānis Dancis sacīja, ka viņa viesnīca nav liela, tādēļ katrs klients tiek ievērots individuāli.

"Kontrolēt to, ar ko viņš ierodas vai kas pie viņa viesojas, mēs nevaram. Ja viesis brīdina par to, ka pie viņa ieradīsies ciemiņš, mēs nevaram izkontrolēt, vai viešņa ir māsa, māsīca, sieva, draudzene vai kāda nevēlama persona," sacīja Dancis.

Viesnīcā darbojas novērošanas kameras un personāls cenšas kontrolēt viesus, kas ierodas pirmoreiz, reģistrējot viņu personas datus, sacīja Dancis.

Kā ziņots, vairāki savulaik Rīgas viesnīcās strādājuši apsardzes darbinieki apsūdzēti apjomīgajā sutenerisma krimināllietā, kuras izskatīšanu vakar sāka Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses