Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Uzņēmēja Dienā 4.septembrī lasiet

Pirmdien, 4. septembrī Uzņēmēja Dienā uzmanības centrā - juridiskie jautājumi.


Būt pie interneta, nevis blakus mājā

Jāņem vērā tas, ka "advokāta prakse ir intelektuāls darbs, un advokāta zināšanas, kā arī pieredzi juridiskās palīdzības sniegšanā neviens informācijas tehnoloģiju (IT) risinājums neaizstās. Tomēr visiem advokātiem jārēķinās ar to, ka IT nozīme ikdienas darbā nākotnē pieaugs", uzsver Latvijas Zvērinātu advokātu padomes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs.  Līdzīgu redzējumu pauž arī citi juristi, norādot - IT risinājumi ļauj pārvarēt kilometru tūkstošus un vairs nav svarīgi, kurā mājā, pilsētā, valstī un pat kontinentā jurists atrodas, bet svarīgi ir būt pie interneta.

Juristi: šķīrējtiesu prestižs Latvijā audzis, bet ideālais variants vēl nav sasniegts

Lai gan pēdējo gadu laikā šķīrējtiesu jomā jūtami uzlabojumi un sperti būtiski soļi šķīrējtiesu vides sakārtošanā, tomēr Latvijā šķīrējtiesu reputācija joprojām nav spoža, ļauj secināt apkopotie juristu viedokļi. "Starptautiski uzticība šķīrējtiesām cēlusies, un lietu skaits ārvalstīs pieaug. Arī Latvijas komersanti savos līgumos ar ārvalstu partneriem biežāk uzticas ārvalstu šķīrējtiesām. Tas saistīts ar starptautisko darījumu skaita pieaugumu, kā arī ar to, ka pastāv stabils, paredzams mehānisms tam, kā tiek atzīti un izpildīti ārvalstu šķīrējtiesu spriedumi," skaidro juridiskā biroja Sorainen partneris, zvērināts advokāts Agris Repšs.
 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Grupās ceļo arī jaunie

Tūrisma kompāniju organizēto grupu ceļotāju vecums parasti ir no 40 līdz 60 gadiem. Taču pēc Covid-19 pandēmijas grupām pievienojas arvien vairāk samērā jaunu ceļotāju. Viņiem ir aktuāls ceļojums...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses