Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

ZM: Krievijas aizliegums dzīvo cūku importam no Latvijas nav pamatots

Krievijas aizliegums dzīvo cūku importam no Latvijas nav pamatots un būtiski skars Latvijas eksportētājus, tādēļ Zemkopības ministrija nosūtījusi vēstuli Eiropas Komisijas (EK) Veselības un patērētāju aizsardzības ģenerāldirektorātam ar aicinājumu nekavējoties darīt visu, lai netiktu ieviests cūku importa aizliegums, informē ministrija.

"Ņemot vērā dzīvo cūku nozīmi Latvijas eksportā uz Krieviju, ministrija nekavējoties nosūtīs vēstuli ar aicinājumu EK sniegt visas nepieciešamās garantijas un informāciju Krievijas pusei, lai ar šī gada 20.martu netiktu ieviests dzīvo cūku importa aizliegums. Ņemot vērā, ka eksporta pārkāpumi nav konstatēti Latvijai, tad papildus tiks lūgts EK nodrošināt, ka importa aizliegums attiecas tikai uz tām ES dalībvalstīm, attiecībā uz kurām šāds pārkāpums ir konstatēts," norāda ministrijas pārstāvji.

Jau ziņots, ka infekciozā Šmalenbergas vīrusa izplatības dēļ Krievija no 20.marta apturēs dzīvu liellopu, aitu, kazu un cūku importu no Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm. Latvijā aizliegums attiecas uz 22 cūku fermām, Lietuvā - 35, Igaunijā - 43, Vācijā - 509, tāpat arī Polijas un citu ES valstu fermām, sacīja Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) direktors Māris Balodis. Liellopus, aitas un kazas Latvijas lauksaimnieki uz Krieviju neeksportē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses