Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Pasaulē

OECD vadošais ekonomikas indekss saglabājas nemainīgs

Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) dalībvalstu vadošais ekonomikas indekss šā gada aprīlī veidoja 99,6 punktus, tam saglabājoties nemainīgam salīdzinājumā ar martu, teikts trešdien publiskotajā organizācijas paziņojumā.

Pērn pieaugusi ECB peļņa

Eiropas Centrālās bankas (ECB) tīrā peļņa pērn palielinājusies līdz 1,08 miljardiem eiro, salīdzinot ar 989 miljoniem eiro 2014.gadā, teikts ceturtdien publiskotajā bankas paziņojumā.

Naftas cenām otrdien kritums(3)

Naftas cenas pasaules tirgū otrdien piedzīvojušas kritumu saistībā ar lielo naftas ražotājvalstu Saūda Arābijas un Krievijas panākto vienošanos iesaldēt naftas ieguves apjomu, kas gan raisījusi mazas cerības par pārmērīgu enerģijas piegāžu mazināšanu.

Zviedrija negaidīti samazina procentu likmi

Zviedrijas centrālā banka Riksbank ceturtdien pieņēmusi negaidītu lēmumu samazināt bāzes procentu likmi līdz jaunam rekordzemam līmenim, norādot uz inflācijas kritumu un pārliecības kritumu attiecībā uz tās īstenoto monetāro politiku.

Coca-Cola peļņa ceturtajā ceturksnī pieaugusi par 60,6%

Pasaules lielākais bezalkoholisko dzērienu ražotājs Coca-Cola Co. pērnā gada ceturtajā ceturksnī strādājis ar 1,2 miljardu dolāru (1,08 miljardu eiro) tīro peļņu, kas ir par 60,6% vairāk nekā attiecīgajā laika periodā pirms gada, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā.

Lietuvas pilotu skola strauji paplašinās

Lietuviešu pilotu apmācību skola Baltic Flight Academy (BFA) realizējusi «traku» projektu un paplašinājusi savu floti ar pieciem jauniem lidaparātiem. Lai nokļūtu BFA bāzē Paluknis, kas atrodas netālu no Viļņas, lidmašīnas mēroja vairāk nekā astoņu stundu garu ceļu no to ražotnes Tecnam Itālijā.

Ikea zīmols pārdots par 9 miljardiem eiro(5)

Zviedrijas mēbeļu un mājsaimniecības preču gigants Ikea ceturtdien paziņoja, ka pārdevis savu preču zīmi vienai no savām struktūrvienībām par deviņiem miljardiem eiro (6,3 miljardiem latu), tādējādi šī ir pirmā reize, kad uzņēmums zīmolam noteicis vērtību.