Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Pasaulē

Saab pārdots Ķīnas un Japānas investoriem; ražos elektroauto(1)

Bankrotējušais Zviedrijas autoražotājs Saab pārdots Zviedrijā reģistrētam elektroautomašīnu uzņēmumam National Electric Vehicle Sweden AB (NEVS), ko dibinājis kāds Japānas investīciju fonds un Honkongā bāzēta atjaunojamās enerģijas kompānija, trešdien paziņojušas abas puses, vēsta LETA.

Spānija saņems aizdevumu problēmās nokļuvušo banku atbalstam(24)

Spānija saņems aizdevumu problēmās nokļuvušo banku atbalstam, kļuvis skaidrs pēc sestdien pēcpusdienā notikušajām eirozonas valstu finanšu ministru sarunām. Kā ziņo britu raidsabiedrība BBC, Spānijas ekonomikas ministrs Luiss de Guindoss apstiprinājis, ka Spānija piekritusi oficiāli lūgt eirozonas finanšu atbalstu.

Facebook izgāšanās var ietekmēt citus(7)

Pasaules lielākā sociālā tīkla Facebook akciju cena otrdien, 5. jūnijā, pazeminājās zem 29 dolāru atzīmes. Tirgus eksperti akciju emisiju sauc par izgāšanos, vienlaikus norādot, ka tas var ietekmēt jauno projektu attīstību visā Silīcija ielejā.Pols Grahams, viena no nozīmīgākajiem Silīcija ielejas inkubatoriem Y Combinator līdzdibinātājs, norādīja, ka gaidāmi grūti laiki un vājie Facebook rezultāti biržā ietekmēs finansējuma pieejamību jaunajiem projektiem: "Neviens nezina, cik stipri tas mūs ietekmēs.

Facebook iziet akciju tirgū; uzņēmuma kapitalizācija tiek lēsta 100 miljardu apmērā(8)

Tehnoloģiju un biznesa pasaulē šī būs liela diena, jo populārākais sociālais tīkls Facebook piedāvās savas akcijas fondu tirgū un tas būs visu laiku lielākais kādas interneta kompānijas sākotnējais publiskais piedāvājums, jo pirms tā Facebook kapitalizācijas vērtība tiek lēsta 100 miljardu dolāru (55 miljardi latu) apmērā, tādējādi pārspējot citu interneta gigantu Google, kas savulaik akciju tirgū iegāja ar kapitalizācijas vērtību 23 miljardi dolāru (12,6 miljardi).

Smart pievēršas divu riteņu idejai(3)

Domājot par maksimālu mazu enerģijas patēriņu, Smart nolēmuši pievērsties divu riteņu elektro-transportlīdzekļu izstrādei. Ideja vienkārša - divi tērē mazāk kā četri, kā arī transportlīdzekļa masa ir ievērojami mazāka, vēl vairāk samazinot degvielas patēriņu.

Turpina kristies ASV akciju tirgi © DIENA

Otrdien joprojām turpināja kristies ASV akciju tirgi, to joprojām visvairāk ietekmē Grieķijas nespēja izveidot jauno valdību un bažas par ASV banku sistēmas stabilitāti, liecina SEB Baltijas akciju tirgus apskata dati.

BRICS veidos starptautisko banku(2)

Kritikā pret pasaules bagātāko un varenāko valstu dominanci finanšu sfērā ceturtdien ikgadējā samitā vienojās par BRICS dēvētās straujas attīstības valstis - Ķīna, Indija, Brazīlija, Krievija un Dienvidāfrikas Republika -, kas solīja veidot pašas savu starptautisko banku. Tai jābūt kā alternatīvai rietumvalstu kontrolētajai Pasaules Bankai (PB) un jāpalīdz sekmēt attīstības valstu ekonomika.