Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Kino/TV

Līdz septembra beigām aicina pieteikt filmas Lielajam Kristapam

Līdz 30. septembrim filmu autori un producenti var pieteikt savas filmas Nacionālajai kino balvai Lielais Kristaps, kas norisināsies no 23. līdz 26. februārim. Iepazīties ar nolikumu un pieteikt filmas var tiešsaistē lielaiskristaps.lv, informēja balvas rīkotāji.

Par Riga IFF galveno balvu sacentīsies desmit Baltijas jūras reģiona un ziemeļvalstu darbu

Ceturtdien, 13. oktobrī, ar Signes Baumanes filmas Mans laulību projekts nacionālo pirmizrādi sākas ne tikai devītais Rīgas Starptautiskais kino festivāls/Riga IFF, bet arī tā centrālā norise – Riga IFF pilnmetrāžas filmu konkurss. Šogad par festivāla balvu un godalgu 4000 eiro vērtībā sacentīsies desmit filmas no Baltijas jūras reģiona un ziemeļvalstīm, savukārt vērtēšanas darbu veiks piecu starptautisku kino profesionāļu žūrija.

Video: Noskaties filmas Mātes piens oficiālo treileri!

Filmu studijas Deviņi un režisores Ināras Kolmanes veidotās filmas Mātes piens komanda prezentē filmas treileri. Filma veidota pēc populārā Noras Ikstenas romāna Mātes piens motīviem, un tā uz ekrāniem būs skatāma jau drīzumā. Dažādu apstākļu dēļ filmas pirmizrāde no novembra pārcelta uz nākamā gada sākumu.

Baltijas jūras dokumentālo filmu forumā laurus plūc filmas par Ukrainu

Nacionālā Kino centra rīkotais Baltijas jūras dokumentālo filmu forums šogad notika no 5. līdz 11. septembrim. Foruma laikā skatītāju ievērību izpelnījās filmu programma, ko demonstrēja kinoteātrī K. Suns, un divas filmas no tās izrādīja arī Jēkabpilī, Rēzeknē, Smiltenē un Talsos. Gan klātienē, gan tiešsaistē dokumentālā kino profesionāļi piedalījās apmācībās un filmu projektu tirgū, kura noslēgumā četriem filmu projektiem pasniegtas vērtīgas balvas.

Notiks Viestura Kairiša jaunās filmas Janvāris ziedojumu seanss Ukrainas kino atbalstam

Pirmdien, 10. oktobrī, plkst. 16.00 kinoteātra Splendid Palace Lielajā zālē norisināsies režisora Viestura Kairiša jaunās filmas Janvāris speciālais ziedojumu seanss Ukrainas kinematogrāfistu atbalstam. Visas uz filmu iegādātās biļetes būs skatītāju ziedojums Ukrainas kinoindustrijas atbalstam, un vienlaikus tā būs unikāla iespēja filmu novērtēt pirms tās oficiālās pirmizrādes, informēja filmas veidotāji.

Pirmizrādi piedzīvos Staņislava Tokalova spēlfilma Mīlulis

Trešdien, 21. septembrī, pirmizrādi piedzīvos režisora Staņislava Tokalova spēlfilma Mīlulis. Filma vēsta par jaunu, ambiciozu karjeristu – topošo maksātnespējas administratoru, kurš pēc mīļotās nāves nonāk izvēles priekšā uzņemties atbildību par mīļotās bērnu vai piesavināties viņas dārgo īpašumu un nozust. No 22. septembra filma būs skatāma Latvijas kinoteātros.

Latvija piedalās Vidusjūras reģiona lielākajā animācijas festivālā

No 20. līdz 25. septembrim Latvijas animācijas filmu profesionāļi piedalās lielākajā animācijas filmām veltītajā festivālā Vidusjūras valstīs - Animasyros 2022 Siras salā Grieķijā, informēja Nacionālā Kino centra filmu nozares informācijas speciāliste Kristīne Matīsa.