Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Kino/TV

Augusta izskaņā norisināsies tradicionālās Baltijas filmu dienas

Jau sesto reizi augusta izskaņā, leģendārā Baltijas ceļa datumos, notiks Baltijas filmu dienas – bezmaksas kinoseansi, kuros skatītājiem katrā no trim Baltijas valstīm tiek piedāvātas jaunākās kaimiņvalstu filmas. Rīgā Baltijas filmu dienas tradicionāli notiks kinoteātrī Splendid Palace, programmā iekļautas divas filmas no Lietuvas un divas – no Igaunijas.

Noskaidrotas visu laiku labākās Latvijas kinokomēdijas

Aika Karapetjana melnās komēdijas Sema ceļojumi pirmizrādes gaidās tika aptaujāti komiķi un kritiķi par visu laiku labākajām latviešu komēdijām, kas apliecina – latviešiem ir lieliska humora izjūta un mēs protam gan pasmieties par sevi, gan citiem.

Lokarno kinofestivālā savus projektus prezentēs divi Latvijas producenti

Trešdien, 3. augustā, Šveicē sākas Lokarno starptautiskais kinofestivāls – viens no tradīcijām bagātākajiem un nozīmīgākajiem A klases festivāliem Eiropā. Latvijas dalība fokusēta uz jauno producentu sadarbības platformu Match Me!, kuras piedāvātās iespējas izmantos producenti Alise Rogule un Dominiks Jarmakovičs.

Edinburgas kinofestivālā pasaules pirmizrādi piedzīvos Matīsa Kažas drāma Neona pavasaris

Pasaules pirmizrādi Edinburgas Starptautiskajā kinofestivālā (Edinburgh International Film Festival) 15. augustā piedzīvos Matīsa Kažas drāma jauniešiem Neona pavasaris, kuras pirmizrāde Latvijā ir plānota rudenī. Tehno mūzika, reiva ballītes un seksuālās identitātes meklējumi savijas stāstā par studenti Laini no Rīgas priekšpilsētas, kuras ģimene ir nonākusi savstarpējo attiecību krīzē.

Aizšūpojies uz citu pasauli. Viktors Freibergs (1955–2022) absolūti brīvi jūtas pasaules mākslas plašumos © DIENA

Daudzu mīlētais un cienītais kinozinātnieks, tulkotājs, pasniedzējs un lektors vai vienkārši kinomāns Viktors Freibergs pa liepziedu "sniegu" 13. jūlija rītā ir aizslīdējis prom. Viņa rokas nu ir katetru brīvas un varēs ar jaunu iedvesmu sataustīt žaketē kādu biļeti uz kino. Vai tad pastāv varbūtība, ka Viktors Freibergs jebkad pārstās skatīties filmas?

Baltijas jūras dokumentālo filmu forumā prezentēs 18 filmu projektus

Noslēgusies pieteikumu atlase Nacionālā Kino centra rīkotajam Baltijas jūras dokumentālo filmu forumam (Baltic Sea Docs), kas norisināsies no 5. līdz 11. septembrim. Rīkotāju un starptautisku ekspertu komisija dalībai forumā atlasījusi 18 topošu dokumentālo filmu projektus no astoņām valstīm.