Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Kino/TV

Rīgas Starptautiskais kinofestivāls izsludina pieteikšanos filmu konkursiem

Rīgas Starptautiskais kino festivāls (Riga IFF), kas norisināsies no 2022. gada 13. līdz 23. oktobrim, aicina filmu veidotājus pieteikt sešos konkursos savus darbus, kas veidoti pilnmetrāžas, īsmetrāžas, bērnu un mūzikas audiovizuālajos formātos. Riga IFF piedāvā vienu mēnesi, līdz 22. aprīlim, iesniegt filmas bez pieteikuma maksas.

Pēcstundas ar kino © DIENA

Kinoteātris Kino Bize nākamajā mācību gadā skolotājiem un skolēniem piedāvās neformālās kino izglītības programmu ar bezmaksas nodarbībām kino teorijā un praksē, kā arī ar digitālo mācību platformu radošai un jēgpilnai kino iekļaušanai mācību procesā.

Kino Bize Bērnu rītā tikšanās ar Džungļu patruļu

Pavasarīgā Bērnu rītā šo svētdien, 20. martā, plkst. 11.00 uz kinoteātra Kino Bize ekrāna atgriezīsies iemīļotās animācijas filmas Džungļu patruļa (2017) varoņi: pingvīntīģeris Moriss un viņa bīstamie pretinieki koala Igors un rokaspuiši paviāni. Pēc seansa bērnus sagaida tematiska radošā darbnīca.

Kino Bize īstenos jaunu kino izglītības programmu - Pēcstundas

Kinoteātra Kino Bize pārstāvji no 11. līdz 13. martam viesosies izglītības izstādē Skola 2022, lai plašākai publikai pirmoreiz prezentētu kino izglītības programmu Pēcstundas, kas tiks īstenota nākamajā mācību gadā, skolotājiem un jauniešiem piedāvājot neformālas bezmaksas nodarbības kino teorijā un praksē, kā arī digitālu mācību platformu radošai un jēgpilnai kino iekļaušanai mācību procesā.

LUX filmu dienās bez maksas izrādīs trīs godalgotas Eiropas filmas

Rīgā kinoteātrī Splendid Palace no 17. līdz 20. martam notiks ikgadējās Eiropas Parlamenta (EP) LUX filmu dienas, kuru laikā bez maksas varēs noskatīties trīs LUX skatītāju balvai izvirzītas Eiropas filmas. Filmu dienas 17. martā atklās ar ekspertu sarunu par Eiropas kino attīstību.