Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Literatūra

Mārtiņa Ķibilda raidījums Atslēgas turpinās – top grāmata

Turpinot žurnālista, televīzijas raidījumu autora un vadītāja Mārtiņa Ķibilda ieceri, ko pats bija jau rūpīgi izplānojis, bet piepildīt nepaguva, ir sākts darbs pie viņa veidotā vērienīgā dokumentālā televīzijas raidījuma Atslēgas. Gadsimta vēstures atradumi satura apkopošanas tāda paša nosaukuma grāmatā.

Zigmunda Skujiņa galaktika © DIENA

Rakstnieks Zigmunds Skujiņš lasītājus salīdzināja ar gliseriem un jahtām: "Pirmie sekli un ātri slīd pa teksta virsu, bet otrie vago dziļi"

Rakstniekam Zigmundam Skujiņam mūžībā aizejot

Mūžībā devies Zigmunds Skujiņš (dzimis 1926. gada 25. decembrī Rīgā, miris 2022. gada 29. martā Rīgā), viens no izcilākajiem un populārākajiem latviešu rakstniekiem, kurš savā daiļradē un sabiedriskajā darbā vairāk nekā septiņdesmit gadu garumā aicinājis ticēt tautas spēkam, izzināt Latvijas un Rīgas vēsturi, nācijai nozīmīgas personības, vērtības un tradīcijas, sargāt, kopt un attīstīt latviešu valodu.

Latviešu dzejnieki atkal satiksies tiešsaistes lasījumos

Otrdien, 29. martā, plkst. 20.00 Youtube tiešraidē seši latviešu autori, Elīna Vendija Rībena, Māra Ulme, Paula Lūcija Lejiņa, Džonatans Melgalvis, Alise Bogdanova un Krista Anna Belševica, dalīsies ar saviem oriģināltekstiem par tēmu - miers.

Jūrmalā plaši atzīmēs Aspazijas 157. dzimšanas dienu

Atzīmējot Aspazijas 157. dzimšanas dienu, martā Jūrmalā aicina doties muzikālos un sajūtu ceļojumos, kur iepazīt dzejnieces personību, daiļrades šķautnes un dzejas muzikalitāti. Ģimenēm ar bērniem ekspedīcijā būs iespēja atklāt vietas, kur dzejniece devusies savās ikdienas gaitās.

Aspazijas dzimšanas dienā notiks literāri muzikāls sarīkojums

Latviešu dzejnieces un dramaturģes Aspazijas 157. jubilejā Raiņa un Aspazijas māja (Rīgā, Baznīcas ielā 30) 16. martā plkst. 18.00 aicina uz dzejniecei veltītu literāri muzikālu sarīkojumu Vienu pašu baltu zvaigzni, kurā tiks diskutēts arī par Latvijas un Ukrainas literatūras sakariem.

Ziedoņa muzejā Murjāņos skatāma jauna brīvdabas izstāde

Šajā pavasarī Ziedoņa muzeja pagalmā Murjāņos ikviens ciemiņš var iepazīties ar brīvdabas izstādi Fragmenti, kas palīdz dzīvot. Līdz Murjāņu vasaras sezonas sākumam izstāde pieejama muzeja dārzā jebkurā laikā, informēja muzeja pārstāvji.