Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +23 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 29. jūnijs
Paulis, Pauls, Pāvils, Pēteris

Rīgā

FOTO: Norobežo Uzvaras pieminekli

Pieminekļu komplekss Uzvaras parkā atzīts par nedrošu, tādēļ Rīgas pašvaldība to pirmdien norobežojusi. Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta atzinumā konstatēts, ka pieminekļa kompleksam Uzvaras parkā pasliktinājies tehniskais stāvoklis, un tas uzskatāms par iedzīvotājiem nedrošu.

Izsludina likumu, ar kuru Sv.Pētera baznīcu nodod luterāņiem

Valsts prezidents Egils Levits šodien oficiālajā izdevumā ir izsludinājis Saeimas pieņemto Rīgas Svētā Pētera baznīcas likumu, kurā noteikts, ka Rīgas Svētā Pētera baznīca bez atlīdzības tiek nodota Latvijas evaņģēliski luteriskās baznīcas (LELB) un LELB Vācu Svētā Pētera draudzes izveidotajam Rīgas Svētā Pētera baznīcas nodibinājumam.

Rīgas ostas uzņēmēji aicina pilsētas teritorijas plānojumā iekļaut arī brīvostas priekšlikumus

Rīgas ostas uzņēmēji aicina pašvaldību izstrādātajā pilsētas teritorijas plānojumā iekļaut arī Rīgas brīvostas priekšlikumus, vēstulē vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Artūram Tomam Plešam (AP), Rīgas domes priekšsēdētājam Mārtiņam Staķim un Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētājam Viesturam Zepam (LA) pauž biedrība Rīgas brīvostas padome, kas pārstāv ostas uzņēmējus.

Rīgas brīvosta izveidojusi unikālu virtuālo ekskursiju ciklu

Rūpējoties par jūrniecības vēsturiskā mantojuma saglabāšanu un popularizēšanu, Rīgas brīvostas pārvalde kopš 2020. gada strādā pie apjomīga Latvijas jūrniecības vēstures objektu, būvju un materiālu digitalizācijas projekta īstenošanas. Ja projekta pirmās kārtas ietvaros interesentiem bija iespēja virtuāli apmeklēt jūrniecības priekšmetu digitālo ekspozīciju un iepazīties ar leģendāro Rīgas ostas ledlauzi Varma, tad šobrīd ikviens, neatkarīgi no savas atrašanās vietas, var doties virtuālā ekskursijā uz Miķeļbāku un Kolkas bāku.

Plešs aptur Rīgas teritorijas plānojumu, Staķis satraukts par pilsētas attīstību © DIENA

Nosaucot par brāķi, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs (A/P) apturējis Rīgas teritorijas plānojumu nākamajiem gadiem. Tiek minēti vairāki argumenti, pirmām kārtām tas, ka, stājoties spēkā jaunajam Rīgas teritorijas plānojumam, izveidotos situācija, ka vēsturiskais centrs faktiski paliktu bez likumīga teritorijas plāna, jo tādi vienā teritorijā nevar būt vienlaikus divi, bet Rīgas piedāvātajā plānā vēsturiskais centrs nav iekļauts.

VARAM aptur Rīgas teritorijas plānojumu

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) apturējusi Rīgas teritorijas plānu, jo konstatēta tā neatbilstība likumiem un samērīguma trūkums starp iesaistīto pušu interesēm, šodien preses konferencē informēja ministrs Artūrs Toms Plešs (AP).