Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

2050.gadu puse no attīstīto valstu iedzīvotājiem būs hroniski slimi

Trešdaļa Latvijas iedzīvotāju savu veselības stāvokli vērtē kā vidēju, ar dažām potenciāli nopietnām problēmām vai sliktu. Tikai katrs piektais iedzīvotājs jeb 20% savu veselības stāvokli vērtē kā labu, bet puse (51%) – kā kopumā labu, ar nelielām problēmām,

Iedzīvotājus uztrauc tādas veselības problēmas kā redzes pasliktināšanās (38%), palielināts svars (28%), locītavu sāpes vai artrīts (26%), katru piekto uztrauc sirds slimības un infarkts.

Tikai katrs sestais iedzīvotājs (17%) uzskata, ka ir viegli pieejama mūsdienīga medicīnas aparatūra diagnostikai, ārstēšanai vai rehabilitācijai. Vērtējumos vērojama ļoti izteikta saikne starp ienākumu līmeni un tehnoloģiju pieejamību. Cilvēki ar zemu ienākumu līmeni kā viegli pieejamu to vērtē 7% gadījumu, cilvēki ar augstu ienākumu līmeni – vairāk nekā 4 reizes biežāk – 30% gadījumu, liecina Royal Philips Electronics iedzīvotāju aptauja Latvijā.

Būtisku ietekmi uz veselības aprūpi atstāj tādas globālas tendences, kā sabiedrības novecošanās. Ja 2000.gadā pasaulē bija 600 miljonu cilvēku, kuri vecāki par 60 gadiem, tad 2006.gadā to skaits jau sasniedza 700 miljonus. Līdz 2050.gadam šis skaitlis palielināsies gandrīz trīs reizes sasniedzot iespaidīgu skaitli – 2 miljardi cilvēki vecumā no 60 gadiem un vecāki. Paredzams, ka ap 2050.gadu puse no attīstīto valstu iedzīvotājiem būs hroniski slimi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko