Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Alus vēderi. Lai veldzējas!

"Tāpēc, ka tam ir visdabīgākā, nededzinoša un neuzbāzīga garša, alus labi atvēsina un dzesē slāpes. To var malkot ne tikai kompānijā, bet arī vienatnē — atšķirībā no šņabja," atbildēja alus cienītājs Ingvars, kad vaicāju, kāpēc viņš dzer alu. Argumentēts viedoklis. Un, ja kāda milēdija tagad šņāktu — "ptūūū, atkal to smirdīgo alu dzer" —, es aizstāvētu Ingvaru un viņam līdzīgos, lai arī man alus negaršo. Bet kungiem alus garšo, gluži kā man Normandijas sidrs vai baltvīns. Un ļoti labi saprotu, ar kādu baudu kundziņi — pok! — atver alus pudeli vai noskrapstina skārdeni. Lai taču viņi veldzējas. Skatoties televizoru, cepot gaļu un pēc peldes. Cilvēkam dienas laikā vajag veltīt laiku sev un atslēgties. Moralizējot par alus lietošanu, kunga acīs jauka sieviete var iemantot raganas statusu.

Jā, būtu jau labi, ja atslēgties mācētu ne tikai pie televizora, bet arī sporta zālē. Uz to Ingvars norāda, ka vēders nerodas no alus, bet ēšanas un mazkustības. Alus radot apetīti. "Ja regulāri paskrienu, varu dzert alu daudz un pat ēst, nekāda milzu vēdera nebūs. Par sporta zāli runājot — viens otram netraucē." Un kā ar mēru? Būtiskākais esot alus stiprums. Ja Ingvars nolēmis izdzert tikai pāris alu, pirks labākus, dārgākus. Ja ir tusiņš, kur ilgākā laikā plānots iegūt labu garastāvokli, ņems daudz, taču iespējami vājākus. "Turklāt principā nedzeru tumšo alu. Pat tad, ja citi visi beigušies."

Par mēru varu paspriest arī es. Alkohola bijis par daudz, ja sāk zust gan kunga atlētisms, gan prāts: sareibst, palaiž rokas, gvelž aplamības, meklē un arī atrod muļķīgus iemeslus, lai sabēdātos. Alus par daudz nav tad, ja paspilgtinās cilvēka labās īpašības un atklājas talanti. Vai dzerts pār mēru, ja cilvēks beidzot spēj pateikt to, ko domā? Laikam gan. Un otrā rītā attaisnoties: to es dzērumā sadarīju. Bet tas pats cilvēks jau vien biji. Pats sadzēries, pats taisnojies.

Varu atbildēt arī uz jautājumu: cik bieži "mans"

alus vēders dabū trūkties? Kopš mājās ir bezvadu tīkls, es ar savu sidru vai vīnu, datoru ar filmu vai tviteri pazūdu otrā istabā. Man ir savs lēdijas komplekts. Mēs viens otra komplektu liekam mierā, vien dažkārt pazobojamies. TV pulti dēvēju par nejēdzību vadību centru un tās spaidītāju — par Nejēdzību pavēlnieku. Es, protams, neteikšu, kā mani dēvē. Bet kaut kas uz vīna mucas pusi ir.

Rakstiet: [email protected] vai Mūkusalas iela 15, Rīga, LV-1004

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 3.10.2024.

Iztikas minimums – aprēķins, cik slikti jādzīvo tautai, lai varas elite dzīvotu labi.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko