Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Atvaļinājums ar savilktu jostu. Alpos Latvijā

Mazliet apmulstu ik reizi, kad meitas 10—11 gadu vecie draugi, jautri čalojot savā starpā, piemin: "Kad es ar vecākiem biju Norvēģijā...", "Toreiz Londonā mēs...", "Neatceros, tas notika Kanāriju salās vai Ēģiptē, bet mēs ar māsu..." un tā tālāk.

Manas jaunkundzes sarakstiņš ir samērā īss: Somija, Vācija, šovasar, kamēr krīze vēl tikai sākumā, — Itālija. Un, protams, jaukās kaimiņvalstis Lietuva, Igaunija.

Pasaule ir vaļā, par lētu naudu tā pieejama ģimenēm ar bērniem, arī studentiem. Ar vīru vienu vakaru joka pēc paskaitījām — jaunieši mūsu ģimenē ārpus Latvijas ceļojuši daudz vairāk nekā mēs paši, kaut smagi strādājam, pelnām neslikti un ceļot varam atļauties.

Sapņojot par jauniem ārzemju braucieniem, es pēkšņi atskārtu, ka ir tik daudz jauku vietu Latvijā, kur nav būts. Varbūt nav vērts raukt degunu, bet izmantot to, kas patiešām labs.

Pagājušajā vasarā mēs ar ģimeni aizceļojām līdz Aglonai. Tai pusē saglabājusies vienreizēja koka arhitektūra. Maršrutu Līvāni—Preiļi —Aglona—Dagda—Pasiene—Ludza—Rēzekne — Lubānas ezers — Viļāni grēks neieteikt!

Apmetāmies kempingā Aglonas Alpi Cirīša ezera krastā. Koka namiņi ar dušu, WC, mini virtuvīti, divām guļamistabām un skatu pār ezeru, kur vakarā iekrīt sārta saulīte, bet no rīta viss tinies maigā, baltā migliņā.

Lasot saujā smaržīgas meža zemenītes, atcerējos, kā laucinieki smej par pilsētniekiem, kuri sajūsmā par dzīvu zirgu ganībās un pa pagalmu basām kājām tipina, pastiepušies pirkstgalos.

Mēs ar meitu kā sliekas karājamies Aglonas Alpu mežakaķī. Lecam, rāpjamies, šūpojamies un veļamies.

Brokastis pasniedz ēdamtelpā saimnieces mājās. Vienkārši un ļoti gardi. Kad liekas, ka labāk vairs nevar būt, viņa sazvērnieciski pieliecas mums pie auss, rokās turot noslēpumainu terīni, un saka: "Te jums žāvēta zuša gabaliņš. Ārzemnieces neēd, saka — holesterīns." Saimniece pamāj uz turpat blakus brokastojošām tūristēm elegantām vācu kundzēm, kas niekojas ar gurķu un tomātu salātiem bez krējuma.

Kur vēl var piedzīvot ko līdzīgu, izņemot Jaunā Rīgas teātra izrādes? Kanāriju salu kūrortā noteikti ne. Restorānā Londonā vēl jo mazāk.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 3.10.2024.

Iztikas minimums – aprēķins, cik slikti jādzīvo tautai, lai varas elite dzīvotu labi.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko