Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Atvaļinājums ar savilktu jostu. Kafija ar dzeguzi

Ar bijušo kursabiedreni Elīnu dzīvojam dažādās pilsētās, tāpēc satikties pārsvarā iznāk tikai virtuāli, taču, arī caur portāla draugiem.lv lodziņu skatīts, Elīnas optimisms parasti sprakst kā aizdedzies kadiķītis gluži kā pirms daudziem gadiem Burtnieku kojās. Ievērojot viņas profilā uzrakstu "Atvaļinājumā", uzklupu kā vārna ar jautājumu — vai šogad atvaļinājumā josta savilkta cieši, vai, tieši otrādi, atvilkta brīvībā. Elīnas atbilde atnāca momentāni: "Ha! Man šoks par tādu jautājumu... Vecums nāk, nav vairs spēka skriet no rīta līdz vakaram, tāpēc atvaļinājumu izmantoju, lai kaut nedaudz pārprojektētu kādu puķu dobi, izdomātu, ko un kā nākamgad stādīt, jo ziemā stresu noņemu adot, bet vasarā prasās kaut vai dažas minūtes dienā pa dārzu pabradāt. Un ir jau arī vēl viens iemesls, lai raktos pa dobēm, — nopirkt var tikai savītušus gurķus, apčamdītas zemenes utt. Arī pasauļoties gribējās, taupības nolūkos pēdējos mēnešos solārijam neiznāca."

Par to vecumu gan, manuprāt, Elīna koķetēja, kaut gan, ko tur slēpt, šogad mūsu kurss, kurš skaļāk, kurš klusāk, nosvinējām zelta jaunības jubileju. Bet tālāk stāstītais mani pārsteidza, izrādās, var arī tā — un — tik tiešām — bez lielas naudas.

"Katru rītu lēnām dzēru kafiju, klausījos lakstīgalas un dzeguzes, lakstugaiļi šogad trakoja kā nekad, likās, ka pat priedēs bija sakāpuši. Viena vienīga bauda. Pēc tam ikdienas apgaita — lai redzētu, kā ābeles sāk ziedēt, kā bites tām uzbrūk, kaut gan ziedi vēl nav atvērušies, kā beidzot saņemas no tantes vestās puķes (puķu tantīte rudenī aizsaulē aizgāja, bet puķes zināja, ka jāieaug, kaut gan tika atvestas pašā vasaras karstumā)."

Klausos to visu un redzu, kā Elīna pieglaudusi vaigu ābeļziedam, kā savelkas smaida grumbiņas, kā uz deguna starp mūžīgajiem vasaras raibumiem nokrīt vēl kāds ziedputeksnis. "(..) un tad paspēju savus vīriešus pielikt pie darba — vienu daļu pagraba iztīrīja un iesāka nopietnu remontu dēla istabā, kas nekad vēl nav bijusi gatava, taču, kā par spīti, līdz ko beidzās mans atvaļinājums, tā arī darbi apstājās. Nu nekas, gan būs nākamais!"

Elīna piebilst, tikai žēl esot, ka nav paspējusi pa Rīgu paklīst, jo kādas astoņas dienas bijusi jāaizvieto darba kolēģe. Pa atvaļinājuma laiku lēnā garā pārdomājusi dzīvi un attiecības.

"Rezultāts mani tīri labi apmierina, jo pirms atvaļinājuma biju nobriedusi iet no darba prom. Nervi netur, bet atpūtos, lēnām padomāju un pārdomāju arī savu attieksmi pret dzīvi, sapratu, ka tepat labi, jo braukāt uz Rīgu negribas, tad izpaliks rīta kafija ar dzeguzēm. Ar šo rītu sāku sēņu sezonu. Nē, vēl jau nav rudens. Viss vēl notiks!"

Rakstiet: [email protected] vai Diena, Mūkusalas iela 15, Rīga, LV–1004

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko