Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Baltijas labāko vīna karšu konkursā arī šogad uzvarējis Rīgas vīna bārs Vieta

Baltijas vīna karšu konkursā Baltic Wine List Awards konkursa ietvaros noskaidroti vīnmīļiem draudzīgākie Latvijas un Baltijas restorāni un bāri. Par uzvarētāju kopvērtējumā šogad, tāpat kā pērn, atzīts Rīgas vīna bārs Vieta, aģentūru LETA informēja konkursa rīkotāju pārstāvji.

Vienlaikus balvu par labāko vīna kartes prezentāciju un iedvesmojošāko, tajā skaitā zemnieku šampaniešu kolekciju Baltijā saņēma šampaniešu bārs Modernists, bet balvu par iespaidīgāko šampanieša piedāvājumu Baltijā ieguva Magnum Bar. Balvu par labāko viesnīcas restorāna vīna karti saņēma Gutenberga terase, bet balvu par labāko restorāna vīna karti Baltijā ieguva restorāns Vincents.

Konkursā kopumā tika vērtēti 38 Baltijas un Baltkrievijas vadošie restorāni, vīna bāri un viesnīcu restorāni.

Žūrija, kuras sastāvā ietilpa Baltijā, Eiropā un pasaulē atzīti vīna profesionāļi, vīnu kartes vērtēja 100 punktu skalā, analizējot vīna karšu saturu - pārstāvētos vīnus, ražas gadus, atbilstību restorāna virtuvei un specifikai, specializāciju, izcenojumus, prezentāciju un pārskatāmību, kā arī pārsteiguma elementu. Restorāniem tika piešķirti vienas, divu un trīs zvaigžņu Baltic Wine List Awards apbalvojumi, kā arī Recommended statuss.

Konkursa žūrijā ietilpa restorāna Vincents vadītājs, Eiropas labākais vīnzinis 2017. gadā Raimonds Tomsons, pasaules Top 30 restorāna Riale someljē Džianni Sinesi, Londonas Sager + Wilde, Fare bāru un restorānu izveidotājs Maikls Sāgers, festivāla Riga Wine & Champagne un konkursu Latvijas gada vīns un Baltic Wine List Awards dibinātājs Aigars Nords, Baltijas vīnziņu čempions, restorānu īpašnieks Kristjans Peaske, Lietuvas vīna kultūras pamatlicējs, vīna skolas vadītājs un importētājs Arūns Starkus.

Baltic Wine List Awards tiek rīkots ar mērķi piesaistīt publikas uzmanību vietām ar pārdomātu, uz klientiem vērstu vīna piedāvājumu, stimulēt vīna apkalpošanas kultūras veidošanos, kā arī uzsvērt vīna un vīnziņu nozīmi restorānu atraktivitātes un rentabilitātes celšanā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 24.04.2023.

Kārtoju skapī zeķu atvilktni un konstatēju, ka 100 zeķu diemžēl nav 50 zeķu pāru, bet tikai 100 zeķu…

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko