Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Britu pētniece: no visām Eiropas valstīm Latvijā sievietēm ir vislielākās izredzes gūt profesionālus panākumus

"Droši vien daudzi cilvēki domā, ka Latvija ir vairāk slavena ar britu vecpuišu ballītēm, taču patiesībā tā ir ļoti sabalansēta un progresīvi domājoša valsts," grāmatas fragmentu citē laikraksts "Times".
No visām Eiropas valstīm tieši Latvija ir tā, kurā sievietēm ir vislielākās izredzes gūt panākumus karjerā, šomēnes iznākušajā grāmatā "Gūstot labumu no dažādības" ("Profiting from Diversity") raksta britu pētniece Glorija Mosa.

Latvijā 2006.gadā sieviešu īpatsvars vadošos amatos strādājošo vidū bija 41%, un tas bija augstākais rādītājs Eiropas Savienības (ES) valstu vidū, tostarp pārspējot Lielbritāniju, Vāciju un Zviedriju.

Mosa, intervējot dažādu jomu profesionāļus Latvijā, atklājusi, ka, pēc sarunu biedru domām, sievietes darba vietā ienes atšķirīgas un ļoti nozīmīgas prasmes.

Viņa norāda, ka, uzturoties Latvijā, tikusies ar daudziem uzņēmumu vadošajiem darbiniekiem un daudzas no tām bijušas daiļā dzimuma pārstāves. Turklāt tolaik sieviete bijusi arī lielākā nacionālā laikraksta galvenā redaktore un pat prezidente.

"Pēc sarunām ar daudzām sievietēm vadītājām Latvijā mēs bijām vienisprātis, ka panākumiem darba vietā netiek likti šķēršļi. Tā ne vienmēr ir Apvienotajā Karalistē un citās attīstītajās ES valstīs, kur sievietes saskaras ar daudziem izaicinājumiem no stiprā dzimuma kolēģu puses.. Lielbritānijā joprojām pastāv stikla griesti attiecībā uz to, ko sievietes var sasniegt darba vietā," raksta pētniece.

Grāmatas autore Glorija Mosa ir pasniedzēja Bekingemšīras Jaunās universitātes Biznesa un vadības fakultātē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko