Cūku pupas ir īsti latvisks ēdiens, gards un viegli pagatavojams
***
Atsvaidzinoša arbūza zupa
VAJADZĒS: vienu arbūzu, ledus gabaliņus un pūdercukuru, piparmētru lapas.
Sablenderē arbūzu ar ledus gabaliņiem un lej traukā. Pievieno sagrieztus arbūza kubiņus, pārkaisa ar pūdercukuru un sasmalcinātām piparmētru lapām. Var pasniegt arī arbūza mizas puslodē, tas īpaši patiks bērniem.
*
Cūku pupas zemnieku gaumē
VIENAI PERSONAI VAJADZĒS: 300 g cūku pupu, 200 g kūpinātas cauraugušas cūkas gaļas, nelielu sīpolu, 2 ēd.k. saldā krējuma, 3 ēd.k. skābā krējuma, sāli, piparus.
Cūku pupas izņem no pākstīm un vāra sālsūdenī. Pannā apcep cūkas cauraudzi kopā ar smalki sagrieztu sīpolu. Tad pievieno saldo un skābo krējumu. Ja grib skābāku, ņem 4—5 ēd.k. skābā krējuma. Pievieno sāli, piparus un cūku pupas. Visu kopā mazliet pasautē un kārto uz šķīvja.
*
Cūku pupu pastēte
1 PERSONAI VAJADZĒS: 500 g cūku pupu, olīveļļu, ķiploka daiviņu, tostermaizes šķēles, sviestu.
Cūku pupas novāra sālsūdenī, kamēr tās kļūst mīkstas, izņem no ūdens, izloba no mizām, atdzesē. Sablenderē pupas, ķiploka daiviņu un 1 —2 ēd.k. olīveļļas. Sagrauzdē tostermaizi. Uz šķīvja kārto cūku pupu pastēti, tostermaizes šķēles un sviestu.
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.