Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

FOTO: Rīgā vairāk nekā 100 bērnu atklāj Eiropā unikālu strūklaku

Trešdien prominentas personas kopā ar simts bērniem Kronvalda parkā atklāja Eiropā unikālu interaktīvo strūklaku, par kuras “diriģentu” var kļūt ikviens, ar rokām liekot ūdenim celties un krist, tam pat nepieskaroties, portālu Diena.lv informēja ABLV Charitable Foundation pārstāvji. 

Atklāšanā piedalījās arī Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks, labdarības fonda ABLV Charitable Foundation valdes priekšsēdētāja Zanda Zilgalve, jauno tehnoloģiju ieviesēji Kristaps Banga un Mārtiņš Dāboliņš.

Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks pauda neviltotu lepnumu par mūsdienīgo strūklaku, kas būs lielisks pilsētvides papildinājums. Atjaunotā Rīgā lielākā strūklaka Rīgas Kongresu namam pieguļošajā Kronvalda parkā ir pirmais ABLV Charitable Foundation īstenotais pilsētas centra labiekārtošanas objekts, un nākamajos gados tam pievienosies vēl citi. “Strūklaka ir pirmais šāda veida interaktīvais risinājums Eiropā. Bez vēsturiskām pievilcībām mūsdienu pilsētvidē jābūt arī jaunām arhitektoniskām vietām, kas rada dzīvīgumu un prieku. Tāpēc aicinu cilvēkus izstrādāt un pieteikt savas idejas mūsu fondam, lai kopā rūpētos par Rīgu, iepriecinātu sevi un tās viesus,” stāsta ABLV Charitable Foundation valdes priekšsēdētāja Zanda Zilgalve. 

Notikumā, kurā bija sapulcējušies vairāk nekā 100 bērnu no Rīgas centra bērnudārziem un skolēnu vasaras nometnēm, strūklakas interaktīvā risinājuma autori, multimediju laboratorijas Connection Codes līdzdibinātāji Kristaps Banga un Mārtiņš Dāboliņš atklāj: “Strūklaku jomā pasaulē pēdējos piecus gadus tehnoloģiju ziņā nav noticis progress, taču tagad Latvijā esam radījuši inovāciju. Tas nozīmē renesansi gan strūklakām, gan vietai, kur tā atrodas.” 

Viena no ABLV Charitable Foundation atbalsta jomām ir Pilsētvide, kuras mērķis ir sekmēt vides labiekārtošanu, sabiedrībai nozīmīgu būvprojektu veidošanu un tiem pieguļošo teritoriju ierīkošanu, veicinot estētiskas un drošas vides attīstību. Īpaša uzmanība tiek pievērsta tam, lai, radot jaunu, tiek saglabāts esošais kultūras mantojums.
Uz jauno finansējumu līdz 2016. gada 30. jūnijam var pieteikties un pretendēt dzīvokļu īpašnieku biedrības, dzīvokļu īpašnieku kooperatīvu sabiedrības, kā arī valsts un pašvaldības iestādes, kuras vēlas uzlabot un labiekārtot savā īpašumā vai pārvaldībā esošās teritorijas. Fonds pieņem projektu pieteikumus, kuru realizēšanai no fonda pieprasītā granta apjoms var veidot līdz pat 80% no projekta kopējām izmaksām, bet nepārsniedzot 50 000 eiro. Idejām jāatbilst Rīgas ilgtspējīgas attīstības stratēģijai līdz 2030. gadam un Rīgas attīstības programmai 2014.-2020. gadam. Grantu konkursa nolikums un pieteikuma veidlapas pieejamas www.ablv.org sadaļā Kā saņemt līdzfinansējumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lieldienu brokastis

Divas dažādas pashas receptes un maizītes, kas jācep Lielajā Piektdienā.

Kā pareizi novārīt olas?

Tuvojas Lieldienas – lielā olu izēšanās, kad krāsotas oliņas gozēsies un dekorēs katru brokastgaldu. Kas ir nepieciešams, lai pareizi tās izvārītu?

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko