Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Ieva Zībārte: Siltas vietiņas

Cimdu, šaļļu un cepuru kārbas atvēršana ir zīme, ka vasara patiešām ir galā. Galā ir pilsētas dzīves vērošana no parka soliņa, jūrmalas prieki un kafija uz terases. Viss. Cauri! Lai arī oficiāli par vasaru saucam trīs mēnešu ciklu, man ir paziņas no tūrisma biznesa, kas apgalvo - Latvijas vasaras garums ir tikai sešas nedēļas.

Šo skumjo faktu tā īsti nespēj remdināt nekas, tomēr rudens un ziema ir krietni pārāki, ja runājam par kultūras dzīves iespējām, īpaši, ja neesat masu brīvās dabas festivālu un svētku cienītājs. Kamerzāles, pustumsa, mazliet zelta un klasiska galerija - šoruden pievilcīgas šķiet vecmodīgas vērtības. Vislielākais prieks ir par kinoteātra Rīga atgriešanos apritē. Tas varēja iznīkt, tomēr uzplauka un turpina būt lieliska vieta, kur sasildīt degunus. Ēka bijusi pirmā dzelzsbetona būve pilsētā, taču ne jau veco laiku investīcijas kultūras ēkas būvniecības tehnoloģijās silda sirdi. Patīkams ir fakts, ka šis ir viens no nedaudzajiem savu izskatu un funkciju saglabājušajiem objektiem - kura dibināšanas 1923.gads ir īsts, nevis mārketinga cilvēku izdomāts zīmols ar mākslīgu patinu.

Ja līdz šim aukstā laikā nebraucāt uz Jūrmalu, tad laiks savus ieradumus pārskatīt, jo Rīgai tuvā vasaras pilsēta piedāvā arvien vairāk iespējas labi laiku pavadīt arī ziemā. Līdzās jaunajam pilsētas muzejam, daudzajām spa viesnīcām ziemas programma solās paplašināties arī Dzintaru koncertzālē. Arhitektūras ideju konkursā par Dzintaru koncertzāles vēsturiskās daļas piemērošanu ziemas koncertu sezonai un visa kompleksa paplašināšanu apmeklētāju ērtību virzienā uzvarēja birojs Jaunromāns un Ābele. Arhitektu piedāvājums paredz ne tikai 30.gados celtās vēsturiskās zāles siltināšanu, labiekārtošanu un piemērošanu koncertiem aukstajā sezonā, bet arī jaunu kafejnīcu stiklotajā paviljonā ar ieeju no ielas jebkuram, kas ilgojas pēc siltas tējas tases ziemā. Kā mēdz teikt, nav sliktu laika apstākļu, ir tikai nepiemērots apģērbs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 2.10.2024.

Cilvēks izskatās patiešām slikti, ja nāve, atnākusi pēc viņa un viņu ieraudzījusi, steidzīgi metas pļaut zāli.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko