Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Ievai Akuraterei dvēseli attīra grēksūdze

"Labāk iet uz grēksūdzi baznīcā, nevis apmeklēt psihologu," iesaka Ieva Akuratere

Dziedātāja Ieva Akuratere stāsta, ka viņai svarīga ir padziļinātā ekoloģija. Tas nozīmē, ka cilvēks rūpējas par dabas resursu saglabāšanu un dvēseles tīrību. No šādas ekoloģijas izriet Ievas personiskās veselības lietas.

Kāds ir jūsu veselības princips?


Mērenība. Viss, ko darām ar mēru, nāk par labu. Trakums sākas, ja pārdozējam, piemēram, mīlestību, seksu, tad sākas veselības problēmas un kreņķi. Arī dzimtas veselības problēmas.

Kas ir dzimtas veselība?

Veselīga attieksme pret bērnu pirms viņa piedzimšanas. Topošajiem vecākiem sev jāiekodē, ka viņi būs labi vecāki saviem bērniem. Ja mēs iedomājamies, ka esam noteicēji par bērnu dzīvi, tad tas nozīmē, ka mēs liekam šķēršļus mūsu pašu dzimtas turpinājumam un attīstībai. Man bija sešpadsmit gadu, kad zināju, ka reiz man būs dēls. Teicu sev — Ieva, jebkura meitene, kuru viņš izvēlēsies, tev ir jāciena. Ir jāuzticas, ka tavs dēls ir izvēlējies cilvēku ar brīnišķīgu raksturu.

Kāda ir viena no lielākajām veselības ķīlām?

Psiholoģija. Lielu daļu mūža nepietiekami novērtēju sevi, nodarbojos ar pašaustīšanu. Sievietes Latvijā pāri saviem spēkiem visas lietas mēģina vērst par labu. Viņām šķiet — ja vēl mazliet pacentīsies un vairāk mīlēs vīrieti, ideāli izturēsies pret viņu, tad nesaskaņas būs iespējams vērst par labu. Savulaik autores Pikolas Esteses grāmata Skrejošā ar vilkiem man noderēja psiholoģiskajā atveseļošanās procesā.

Cilvēki lielākoties iet pie psihologiem, lai tiktu galā ar iekšējām problēmām. Kā jūs ar tām cīnāties?

Jau trīs gadus esmu pievērsusies pareizticībai. Uzskatu, ka labāk iet uz grēksūdzi baznīcā, nevis apmeklēt psihologu. Grēksūdze ir dvēseles attīrīšana. Baznīcā ir arī svētās eļļas svaidīšanas rituāls. Arī šajā procedūrā attīrāmies no visām vainām. Intuitīvi sevi veltu dabiskām pasaules norisēm. Psalmi, īpaši tie maigie, mīļie, labie, spēcīgi iedarbojas uz mani, tad es saprotu, ka Dievs ir patiesība. Ja esmu kopā ar patiesību, tā mani vada un kļūst vieglāk. Kristus maigāk mani uzlūko pēc lūgšanām. Ik pa brīdim visas dienas garumā klusiņām nolūdzos.

Vai jums ir kāds rīta veselības rituāls?


Jā, es ik rītu iedzeru glāzi avota ūdens. To var nopirkt arī veikalā. Ja katru rītu iedzer glāzi ūdens, tad nevajag dzert nekādas kuņģa zāles. Ja kādam no stresainās dzīves ir slims kuņģis, varu ieteikt zemestauku sulu. To pārdod aptiekā. Ceturtdaļglāzē avota ūdens iemaisa deserta karotīti zemes tauku sulas un dzer no rīta pirms kafijas. Tas veido labu pamatu kuņģī. No rīta nomazgājot ausis ar ūdeni, vieglāk pamosties jaunajai dienai un arī dzirde kļūst labāka.

Kādas skaistuma procedūras ir jūsu gaumē?

Es nevēlētos, ja man graizītu ādu, aizvilktu to pār plecu, sadiegtu kopā un man būtu jāstaigā kā iestīvinātai. Taču kustības ir nepieciešamas. Esmu gājusi uz vingrošanas zālēm, kur bija interesanti darboties ar dažādiem rīkiem, bet vienkārša vingrošana ir visveselīgākā. Manuprāt, svarīga un veselīga ir arī dziļa elpošana. Vislabāk to darīt mežā vai jūras krastā. Svaigā gaisā kļūst skaidrāks prāts, bez stresa un satraukuma var izvērtēt savas problēmas.

Kā rūpējaties par apkārtējo dabu?

Diemžēl, tas ir mans grēciņš. Es gan gribu sevi piespiest šķirot atkritumus, bet arvien to atlieku uz vēlāku laiku. Jāatzīst, ka tas nav vienīgais grēciņš. Mājās ir pareizās uzvedības grāmatas, kuras savā laikā kolekcionēju. Tajās var lasīt par to, kā izturēties pret pastnieku, vai greznoties ceļojuma laikā, kā uzvesties pie galda un tamlīdzīgām lietām. Piemēram, — vai dāmai pieklājas smēķēt sabiedrībā. Izrādās — tas neatbilst labajam tonim, bet vienu ar gaumi izsmēķētu cigareti neviens nenosodīs. Vienu cigareti ar gaumi dažkārt izsmēķēju arī es.

Ko jūs ieteiktu citiem?

Neuzskatīt sevi par vecāku un bezspēcīgāku, nekā esat. Nekad neskaitiet savu vai citu cilvēku gadus. Tas atņem spēku un apbēdina. Es vēlos, lai līdz septiņdesmit gadiem man neviens neuzdod jautājumu — kā jūtos un kā sevi uzturu formā. Mamma (teātra zinātniece Līvija Akurātere — red.) mani tā audzināja. Viņai ir 83 gadi, bet viņa joprojām auļo pa teātriem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 3.10.2024.

Iztikas minimums – aprēķins, cik slikti jādzīvo tautai, lai varas elite dzīvotu labi.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko