Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Ivetas Ārgales valstība - māja

Kad vecajai mājai iebruka jumta pārsegums, nācās to pārbūvēt par jaunu namu

Aģentūras Mežaparks kultūras projektu vadītāja Iveta Ārgale ar savu ģimeni — vīru Imantu un dēliem — jau vairākus gadus dzīvo privātmājā Berģos ar skatu uz ezeru. "Ņemot vērā, ka esam paliela ģimene, pirms gadiem sešiem mājai nolēmām uzbūvēt otro stāvu. Taču, kad celtnieki uzkāpa uz jumta, lai apskatītos, ko iesākt, iebruka pārsegums, un visu nācās sākt no jauna..." Uz pārbūves laiku visas mēbeles un mantas ģimene dabūja iznest pagalmā. "Labi, ka bija vasara!" smej Iveta, atminoties tos laikus un priecājoties, ka mājas kapitālā pārbūve ilga vien piecus mēnešus.

Mājas saimniece neslēpj, ka iekārtošana bijis visai ilglaicīgs process un ka lielākā daļa interjera tapusi tieši pēc viņas idejām. Tagad mājas pirmais stāvs būtībā ir viena liela, brūnganos toņos ieturēta telpa — te virtuve apvienota ar ēdamistabu un halli jeb dzīvojamo istabu, kur ģimene vakarā var pulcēties pie televizora. "Pirms kāda laika šajā telpā sadzīvoja klavieres ar televizoru, bet tad sapratām, ka klavieres tomēr ir liekas. Tādēļ tās tika atdāvinātas Juglas internātskolai." Mājas pagrabstāvā izbūvēta pirtiņa, uz kuru ved interesantas stikla kāpnes. Iveta stāsta, ka tās ir visnotaļ izturīgas, lai gan tām nācies pārciest no otrā stāva krītošu spaini ar ūdeni. "Ja pakāpieni to izturēja, tad viss ir kārtībā!" Iveta atzīst.

Savukārt mājas otrais stāvs atvēlēts pārējām istabām. Ivetas darba kabineta sienas rotā viņas vīra sarūpētās medību trofejas — gan pamatīga vilka āda, gan dažāda izmēra briežu ragi. "Kad man jāstrādā, te es jūtos visradošāk," stāsta Iveta Ārgale un piebilst, ka arī viņas dzīvesbiedrs, būdams uzņemējs, šo telpu mēdz izmantot kā darbistabu.

Vēl otrajā stāvā mīt Ivetas mazdēliņš Haralds un dēls Pauls Pāvils. Par dēla istabas interjeru I.Ārgale teic, ka tās zaļais un visnotaļ neparastais interjers arī ir viņas ideja. "Manam dēlam ārkārtīgi patīk zaļā krāsa, tādēļ, kamēr viņš bija nometnē, nolēmām sagādāt pārsteigumu." Tas arī izdevies, jo puikam pie sirds gājis gan istabas neparastais iekārtojums, gan siena, kuru rotā mākslinieka Kristiāna Brektes darinātais zīmējums.

Savu istabu Iveta iekārtojusi ļoti sievišķīgā stilā — ar milzīgu ērtu gultu, nelielu rakstāmgaldiņu un spoguļgaldiņu. "Šī ir mana valstība!" viņa vien nosaka.

Māja prasa nepārtrauktu darbu, un beidzamie akcenti pielikti pavisam nesen. "Ar to ir jārēķinās: kad vienā galā darbi pabeigti, otrā viss sākas no jauna," Iveta smejas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko