Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Izstrādāti jauni makšķerēšanas noteikumi

Valdība šodien apstiprināja Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādātos Ministru kabineta (MK) noteikumus "Makšķerēšanas noteikumi".

Noteikumi nosaka kārtību, kādā fiziskās personas Latvijas Republikas ūdeņos var nodarboties ar amatierzveju - makšķerēšanu, kā arī ar zemūdens medībām, zivju, vēžu un citu ūdens bezmugurkaulnieku ieguvi.

Saskaņā ar normatīvo aktu, nodarboties ar makšķerēšanu Latvijas Republikas ūdeņos ir tiesības fiziskām personām jeb makšķerniekiem, kuriem makšķerēšanas laikā ir klāt personu apliecinošs dokuments un derīga makšķerēšanas karte ar tajā ierakstītu makšķernieka vārdu, uzvārdu un personas kodu. Vietās, kur noteikta licencētā makšķerēšana, papildus makšķerēšanas kartei ir nepieciešama licence.

Savukārt personām vecumā līdz 16 gadiem un personām, kas vecākas par 65 gadiem, kā arī invalīdiem atļauts makšķerēt bez makšķerēšanas kartes.

Šie noteikumi aizstās līdz šim spēkā esošos noteikumus "Makšķerēšanas noteikumi".

Jaunajos noteikumos noteiktas papildu ūdenstilpes, kurās atļautas zemūdens medības. Tāpat atļauta mākslīgi ataudzēto lašu makšķerēšana Buļļupē un Daugavā rudenī, kā arī palielināts makšķerēšanas rīku āķu skaits izmantošanai jūras ūdeņos. Paredzētas arī papildu prasības makšķerēšanas rīku lietošanai.

Tā  kā noteikumos paredzēti vairāki nosacījumi zivju resursu saglabāšanai, ir noteikts vairāk upju, kur aizliegts makšķerēt rudenī zivju nārsta laikā, tāpat ir mainīts lomā paturamo zivju skaits daudzums (ālantiem, salatēm, sīgām un salakām) un ierobežots pieļaujamais garums (strauta forelēm). Paredzēts aizliegt ķert līdakas no 1.marta līdz 30.aprīlim, bet salates - no 1.marta līdz 15.maijam. Noteikumu pielikumā pievienotas pamattakses piedzenamām summām par zaudējumu, kas nodarīts, nelikumīgi iegūstot zivis Latvijas ūdeņos.


Noteikumi stāsies spēkā 1.janvārī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko