Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Jubileja bez dāvanas. Vēstules jubilārei

Esmu regulāra asins donore. Reiz pirms savas dzimšanas dienas izsūtīju draugiem, radiem un kolēģiem uzaicinājumu pievienoties man, jo biju nodomājusi tieši tajā dienā doties uz Asinsdonoru centru. Un tad tikai sākās! Nebiju iedomājusies, ka tik daudzi cilvēki veselības problēmu dēļ nemaz nevar būt donori. Vieni izrādījās par smagu, citi par vieglu, diviem tas nebija iespējams redzes problēmu dēļ, vēl kādam nesen bija veikta operācija, vairāki slimojuši ar botkinu jaunībā. Beigās tikai trīs cilvēki nodevām asinis. Taču man bija liels gandarījums (kā katru reizi, kad nododu asinis), jo par šo nesavtīgo palīdzību bija ļoti nopietni padomājuši vairāki cilvēki. Un arī tāpēc, ka tie, kas varēja, to izdarīja. Lielais "nevarētāju" skaits tikai vairoja manī pārliecību, ka veseliem cilvēkiem ir jākļūst par asins donoriem.

Mana māmiņa savukārt pirms nozīmīgas apaļas jubilejas lūdza visus draugus, radus un kolēģus, lai viņi jebkādu dāvanu vietā uzraksta jubilārei vēstuli. Daudziem šī patiesi izrādījās grūtāk sagādājama dāvana nekā jebkas cits, kas būtu pirkts vai speciāli gādāts. Toties tagad — jau pēc diezgan daudziem gadiem — šīs vēstules joprojām pauž rakstītāju domas, atmiņas, dažādus jautrus brīžus, personiski nozīmīgus sīkumus, par kuriem pati jubilāre jau bija piemirsusi. Grozs, kurā vēstules glabājas, izstaro īpašu enerģiju, jo tāda tā bija ielikta šajā nenovērtējamajā dāvanā. Katrs sveicējs jubilārei patiesi bija veltījis laiku un domājis par viņu.

Savas meitas jubileju (četri gadi) rīkojot, aicinājām ierasties ar pašu gatavotām dāvanām. Tās bija draugu savērtas krellītes, pašu gatavoti zīmējumi un līmējumi, meistarojumi no čiekuriem un zariem, kāds bija sagatavojis apdarinātu fotogrāfijas rāmi, cits — "dāvanu karti" ar aicinājumu vienu dienu pavadīt pie sveicējiem. Visas šīs ar mīļumu un lielu rūpību gādātās dāvanas tiešām nāca no sirds.

Vēl gribēju teikt — virsraksts šai privātās dzīves diskusijai nav īsti precīzs, jo runa nav par jubilejām bez dāvanām, bet gan par jubilejām ar īstām dāvanām.

Linda, lasītāja

Rakstiet: [email protected] vai Diena, Mūkusalas iela 15, Rīga LV 1004

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko