Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Kā izvēlēties kleitas, aksesuārus un kosmētiku?

Gada nogales ballīšu maratons klāt. Svētku atmosfēru pasākumos rada ne tikai cilvēki, ar kuriem esam kopā, bet arī tērps, aksesuāri. Kā tos izvēlēties? "Jāvelk mugurā tas, kas piestāv. Tas arī būs stilā," iesaka kosmētikas un stila studijas Beauty for all Seasons stiliste Ligita Prodniece.

Stiliste stingri piekodina, ka nekādā gadījumā nevajadzētu sekot modes kanoniem, krāsām, piegriezumiem, jo tas, kas tevi izceļ, tev der. Protams, klasiska vērtība ballītei ir mazā (vai lielā) melnā kleitiņa. Melnā kleita ir universāls apģērbs, ko var dažādot ar aksesuāriem. "Jo kleita klasiskāka, vienkāršāka, jo to ilgāk varēsim nēsāt," atklāj Ligita Prodniece.

Krāsa un audumi

Pēc savas psiholoģiskās noskaņas indigo, violetie, purpura toņi ir vakartērpu krāsas. Ja arī apģērba modelis izvēlēts vienkāršs, šīs krāsas būs balles karalienes cienīgas un efektīvas. Tradicionāli arī sarkanais tonis ir ballīšu tonis, ja tev piestāv. Ja pasākuma noskaņa atļauj, var izvēlēties brokāta audumus un pat trikotāžu ar metāliskiem diegiem. Šāds apģērbs būs lielisks kombinācijā ar biksēm - svētku tērps var būt arī bikses vai kostīms. Kostīms savienojumā ar krāšņu, spilgtu, izteiksmīgu topu, kas atsvaidzināts ar aksesuāriem, būs elegants tērps. Tas lieliski noderēs arī pēc svinīgā pasākuma - darba vidē.

Efektīvs un praktisks tērpa aksesuārs ir arī manto, pūkainas apkakles un īsas jaciņas, bieži vien piedurknes, kuras uzvelk tikai uz rokām.

Krāsainas grabažiņas

Aksesuāru pasaulē valda krelles un rotas jeb, vienkārši sakot, dažāda izmēra un formu krāsainas grabažiņas. Izvēloties perlamutra baltas vai kādas citas krelles, tām nav obligāti jābūt pērlēm. Spīguļi, sudraba vai zelta, šampanieša tonī, saliekot tās bagātīgi, ienesīs tērpā svētku akcentu un auru. Noteicošais tērpa izvēlē var būt arī ballītes noskaņojums, nereti tas pasaka priekšā - stils var būt draiskāks vai arī klasiskāks. Kā aksesuārs sievietes apģērbam var būt pieskaņota kaklasaite vīrietim. Mazsvarīga nav arī frizūra. Eksperte atgādina, ka daudzveidīgu matu aksesuāru klāsts - sprādzes un stīpas -, iespējams, ir tava stila rozīne kopējam tēlam svētkos.

Meikaps

Līdzīgi kā apģērbā, arī meikapā valda izteiksmīgi toņi. Lūpu krāsa jāizvēlas košāka nekā pie spoguļa šķiet. Ja arī ikdienā tā šķitīs nepieņemama, ballītē ar to pārspīlēt nevar, vakara gaismā tā būs tieši tik spilgta, cik vajag.

Ligita Prodniece iesaka kristāliskos spīdumus kosmētikā. Kristāliskie spīdumi uz acs plakstiņiem radīs ne tikai efektīvu ledus karalienes acu skatienu un svētku noskaņojumu, bet var būt arī kā lielisks tērpa papildinājums. Arī ķermeni var nokaisīt ar kristāliskiem spīdumiem, var veidot zīmējumu. Lai āda būtu skaista, tā jālutina ar barojošiem ķermeņa kopjošanas līdzekļiem. Uz veselīgas, starojošas ādas meikaps būs labāks nekā uz nogurušas. Skaistums nāk no iekšējā starojuma.

Piemērotas zeķes

Sievietes grēko, nepievēršot uzmanību zeķbiksēm vai zeķēm. Ar nepiemērotu toni var sabojāt nevainojamu izskatu. Tās nevajadzētu pirkt pēdējā brīdī, bet iepriekš pielaikot un atrast savu toni. Lai nav tā, ka zeķes lec ārā no tērpa gammas. Brūnumu ne tikai kājām var iegūt, arī apmeklējot solāriju, bet ne visiem ādas tipiem sauļošanās piemērota. Var iegādāties aeresolus, kas ādu padara brūnu. Arī pūderi dod spīduma un iedeguma efektu, bet tos nevajadzētu lietot, neizmēģinātus iepriekš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 4.10.2024.

Alkoholiķu kompānija daudzdzīvokļu mājas pagalmā izskatījās tā, it kā viens no viņiem būtu aizgājis pakaļ futbolbumbai un viņi viņu gaidītu 30 gadus.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko