Aināra Sedlenieka atbilde: "Vēsturiski izveidojies tā, ka šampanieti ražo, sajaucot dažādu gadu bāzes vīnus. Pie vainas ir nepastāvīgie laika apstākļi, kuru dēļ ne vienmēr izdodas pietiekamā daudzumā ievākt vīnogas, no kurām var pagatavot labas kvalitātes dzērienu. Tieši tāpēc šampanieša ražotāji veiksmīgos gados uzkrāj bāzes vīna krājumus nebaltām dienām. Sajaucot dažādu gadu bāzes vīnus, ir iespējams katru gadu nodrošināt nemainīgas kvalitātes un garšas šampanieti. Gadās, ka, lai sasniegtu vajadzīgo garšu, tiek jaukti pat 50 dažādi bāzes vīni.
Uz etiķetes gads tiek rakstīts tikai ekskluzīvajiem šampaniešiem. Tie tiek ražoti no labākajām un īpaši atlasītām minētā gada ražas ogām. Sliktos ražas gados šāds šampanietis netiek ražots vispār. Savukārt pats ekskluzīvākais šampanietis tiek ražots no ogām, kas nākušas no vislabākajiem vīna dārziem un tikai īpaši veiksmīgos gados."
Jautājumus sūtiet:
***
Uz etiķetes gads tiek rakstīts tikai ekskluzīvajiem šampaniešiem. Tie tiek ražoti no labākajām un īpaši atlasītām minētā gada ražas ogām. Sliktos ražas gados šāds šampanietis netiek ražots vispār.