Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Kāpēc uz dzirkstošā vīna etiķetes nav norādīts gads?

Pagājušajā nedēļā vīnu slejā stāstījāt par dzirkstošajiem vīniem, bet nebijāt minējis to izgatavošanas gadu. Kāpēc? — jautā Vita Zariņa.

Aināra Sedlenieka atbilde: "Vēsturiski izveidojies tā, ka šampanieti ražo, sajaucot dažādu gadu bāzes vīnus. Pie vainas ir nepastāvīgie laika apstākļi, kuru dēļ ne vienmēr izdodas pietiekamā daudzumā ievākt vīnogas, no kurām var pagatavot labas kvalitātes dzērienu. Tieši tāpēc šampanieša ražotāji veiksmīgos gados uzkrāj bāzes vīna krājumus nebaltām dienām. Sajaucot dažādu gadu bāzes vīnus, ir iespējams katru gadu nodrošināt nemainīgas kvalitātes un garšas šampanieti. Gadās, ka, lai sasniegtu vajadzīgo garšu, tiek jaukti pat 50 dažādi bāzes vīni.

Uz etiķetes gads tiek rakstīts tikai ekskluzīvajiem šampaniešiem. Tie tiek ražoti no labākajām un īpaši atlasītām minētā gada ražas ogām. Sliktos ražas gados šāds šampanietis netiek ražots vispār. Savukārt pats ekskluzīvākais šampanietis tiek ražots no ogām, kas nākušas no vislabākajiem vīna dārziem un tikai īpaši veiksmīgos gados."

Jautājumus sūtiet: [email protected] vai Diena, Mūkusalas iela 15, Rīga, LV1004

***

Uz etiķetes gads tiek rakstīts tikai ekskluzīvajiem šampaniešiem. Tie tiek ražoti no labākajām un īpaši atlasītām minētā gada ražas ogām. Sliktos ražas gados šāds šampanietis netiek ražots vispār.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko