Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Karinē atgriežas bērnības rajonā

Māksliniece un eksotisko deju teātra Karinedance vadītāja Karinē Parojanca izvēlējusies dzīvot 18 stāvu augstceltnē Imantā. Pirms nepilna gada viņa nopirka dzīvokli Anniņmuižas bulvārī vienā no pieciem arhitektes Zanes Kalinkas projektētajiem kompleksa _Metropolia _namiem. Karinē gan teic, ka viņai mājas stāvu skaits nebija būtisks un nešķita arī svarīgi dzīvot pēc iespējas augstākā stāvā. «Man vajadzēja tikai trīs lietas — lai dzīvoklis ir dienvidu pusē, lai tam ir lodžija un lai tas ir ap 60 m2 liels.» Tāds dzīvoklītis par apmēram 77 tūkstošiem latu ar pilnu apdari atradās 2.stāvā.

Solīds projekts


Imantu Karinē izvēlējusies, jo pati šajā rajonā bērnībā dzīvojusi. Joprojām te dzīvo viņas mamma un citi radinieki. Iepriekš kādu brīdi Karinē īrēja mājokli Rīgas centrā, taču ilgojās atgriezties Imantā, jo viņai traucēja centra burzma un troksnis. «Man patīk miers. Būtu vairāk naudas, noteikti nopirktu mazu, vientuļu mājiņu neskartā jūras krastā.»

Meklējot īsto mājokli, Karinē apskatījusi daudzus projektus citos Rīgas rajonos un arī Imantā. Purvciems un citi mikrorajoni tomēr neiekārdināja, savukārt Imantā «pārējie projekti nebija tik solīdi». «Apskatīju daudz jaunas mājas, vienu brīdi biju tik kompetenta aktuālajās cenās un kvadrātmetros, ka pašai šķita — varētu strādāt par mākleri.»

Kompleksu Metropolia viņa izvēlējusies, jo «solīds projekts», atrodas pašā Imantas centrā. No šīs vietas ir ērta satiksme ar Rīgas centru — kursē gan 4.tramvajs, gan autobusi. Vienu brīdi Karinē metusi aci arī uz bulvāra pretējā pusē esošo projektu Solaris. Taču tajā ar balkoniem bija atlikuši tikai milzīgie (ap 300 m2) dzīvokļi. Toties mazajiem nebija ne balkonu, ne lodžiju. Beigu beigās dzīvokļa izvēli noteikusi cena. Karinē teic, Solaris mājās viņiem piedāvāta apmēram tā pati pakalpojumu pakete, kas projektā Metropolia, taču Solaris dzīvokļi bija daudz dārgāki.

 

Neizpildīti solījumi


Karinē saka — esot atradusi īsto mājokli. Interjerā savam studijas tipa dzīvoklītim, būdama armēniete pēc izcelsmes, izmantojusi sev mīļos krāšņos un intensīvos toņus — zilu, zeltu, rozā. Toties koplietošanas telpas un pagalms viņai patīk tāds, kāds ir - — kopts un neuzkrītošs. Karinē gan tūliņ piebilst — vairāki kaimiņi, nespēdami saviem spēkiem panākt, lai attīstītājs un apsaimniekotājs pilda solījumus, kas doti līgumu slēgšanas brīdī, gatavojas tiesāties. «Man ir tik daudz citu darīšanu, ka nav laika tiesām, taču piekrītu kaimiņiem, ka daudzi solījumi nav izpildīti.» Piemēram, bija solīts, ka jaunajiem logiem, kas laiž cauri aukstumu, blīvējums tiks nomainīts bez maksas, taču tagad apsaimniekotājs par to prasot samaksu. «Arī autostāvvieta mums tika solīta apsargāta, bet mani draugi, vairākas reizes braucot ciemos, pārliecinājušies, ka stāvvietā var iebraukt un izbraukt bez jebkādas kontroles. Tātad tā reāli netiek apsargāta.» Karinē uzskaita vēl vairākus «sīkumus», kas nav izdarīti, taču vienlaikus atzīst «kopumā ar savu jauno dzīvokli esot ļoti apmierināta. Patiesībā laimīga.»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 3.10.2024.

Iztikas minimums – aprēķins, cik slikti jādzīvo tautai, lai varas elite dzīvotu labi.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko