Laimīgs (Rolandam pirms pāris dienām piedzima dūšīga meitiņa Nikola) un radoši noskaņots, šefpavārs nonāca grūtībās, jo pašlaik, kā viņš teica, tirgū trūkst tikai putna piena, un arī to, ja pameklētu, varētu atrast. Iepirkumu somā Rolands ielika svaigu foreli, fenheli, sparģeļus, spinātus, rabarberu kātus, Ķekavas vistas fileju, diedzētas brokoļu sēklas un maskarpones sieru. Pārējo sameklēja savā saimniecībā. *****Varavīksnes forele ar siltajiem fenheļa un spinātu salātiem** 4 PORCIJĀM VAJADZĒS: 4 svaigas foreles, 300 g fenheļa, 200 g seleriju kātu, 12 sparģeļu, 100 g spinātu, 20 g diedzētu brokoļa sēklu, 20 g sviesta, citronu. Mērcei: 200 g ķiršu tomātu, 10 g diļļu, 5 g sviesta, sāli, piparus Gatavojot — forelei tika izņemta muguras asaka, atstājot galvu un asti. Var izmantot arī veselu foreli. Zivi apsāla, appiparo, apslaka ar citrona sulu un tvaicē aptuveni 12 min. Pirms tam forelei vēderā ieliek cepamā papīra bumbiņu, lai vēders neaizveras, jo vēlāk tajā liek salātus. Fenheli un seleriju sagriež smalkos salmiņos un viegli apcep, beigās pievieno spinātus. Kad tie izkarsuši, iemaisa diedzētus brokoļus. Sparģeļus noblanšē sālsūdenī. Siltos salātus kārto zivs vēderā. Pusi no ķiršu tomātiem pārgriež uz pusēm, otru pusi atstāj veselus. Tad tos apcep sviestā, kamēr sāk izdalīties sula, iemaisa dilles un kārto uz šķīvja blakus zivij.
Rabarberu tiramisu
6 PORCIJĀM VAJADZĒS:
200 g maskarpones siera, 400 g rabarberu, 100 g vaniļas un maskarpones siera mērces, 15 g cukura,
1 ēd. k. vaniļas cukura, 300 g auzu pārslu cepumu, kakao, zemenes
Vaniļas un maskarpones siera mērce: 3 olu dzeltenumus, 100 g saldā
krējuma, 5 g cukura un 2 tējk. vaniļas cukura puto ūdens peldē, kamēr
sabiezē, tad atdzesē un sajauc ar maskarpones sieru. Rabarberus sagriež
un nelielā ūdens daudzumā, kurā izšķīdināts cukurs un vaniļas cukurs,
novāra mīkstus, tad liek sietā, notecina lieko šķidrumu un atdzesē.
Cepumus sadrupina. Formā izklāj vienu kārtu cepumu, tai virsū kārto
rabarberu biezeni, izlīdzina un virsū liek siera krēmu, tad atkal
cepumus un siera krēmu. Pāri pārkaisa kakao, dekorē ar zemenēm.
Ķiršu
marinādē cepta vistas fileja
4 PORCIJĀM VAJADZĒS:
400 g vistas filejas, 100 g redīsu, 250 g salātu lapu,
100 g ķiršu tomātu. Marinādei: 100 g ķiršu, 1 ēd. k. paprikas pulvera,
2 ēd. k. olīveļļas, sāli, cukuru, piparus. Mērcei: 4 ēd. k. olīveļļas,
8 ķiršus, 1 tējk. laima sulas, 1 tējk. medus, 1 ēd. k. diļļu, sāli,
piparus
Ķiršiem izņem kauliņus. Visas marinādes sastāvdaļas sablenderē, pārlej
svaigai vistas filejai un ļauj pāris stundu ievilkties, tad liek
cepeškrāsnī 150 grādu temperatūrā aptuveni uz 15 min. Ļauj nedaudz
atdzist un sagriež šķēlēs, kārto uz šķīvja ar ripiņās sagrieztiem
redīsiem un ķiršu tomātiem, pārlej ar mērci.
Mērcei ķiršus sagriež smalkās strēmelītēs un sajauc ar pārējām mērces sastāvdaļām.