Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Latvijā risinās lielākā Pampers Institūta izglītojošā akcija- Mazuļu Attīstības akadēmija

Jau trešo gadu Latvijā norisinās lielākā  Pampers Institūta izglītojošā akcija- Mazuļu Attīstības akadēmija, kas ikvienam sniedz iespēju iepazīt pasauli bērna acīm. No 7. līdz 9.augustam vecāki Rīgā, bet nākamjās nedēļas nogalēs Jelgavā un Liepājā varēs apmeklēt Pampers māju un iegūt jaunas zināšanas par mazuļu attīstības veicināšanu un pareiziem miega paradumiem, kas pirmajos dzīves gados ir tikpat būtiski kā pārdomāta dienaskārtība.

Šogad Mazuļu Attīstības Akadēmijas galvenā tēma ir miegs un tā loma mazuļa dzīvē. Pampers Institūta eksperti izglītos apmeklētājus par to, kāpēc jaundzimušie noguļ līdz pat divām trešdaļām no sava pirmā dzīves gada, kādas ir bērnu miega stadijas un kā tās atšķiras no pieaugušo cilvēku miega. Vēl ikviens interesents varēs uzzināt, kāpēc procesi, kas norisinās mazuļa ķermenī un smadzenēs miega laikā, ir tik svarīgi pareizai attīstībai.

Dr. Ija Cimdiņa, miega speciāliste, Latvijas Bērnu psihiatru asociācijas prezidente, uzsver: "Miegs mazulim ir ļoti būtisks, jo tā laikā bērns ne tikai atpūšas - netraucēts miegs ir ļoti nozīmīgs augšanai un attīstībai: gan fiziskai, gan psihoemocionālai. Tāpēc man ir patiess prieks, ka šogad Pampers Mazuļu Attīstības Akadēmija pievērsusies miega tēmai, un vecāki varēs ne tikai paraudzīties uz pasauli sava mazuļa acīm, bet arī iegūt daudz ļoti vērtīgu zināšanu!"

Pampers mājā  būs divas daļas – aktīvā jeb dienas istaba un guļamistaba. Aktīvās istabas daļā vecākiem būs iespēja uzzināt svarīgāko par mazuļa attīstību pirmajos trīs dzīves gados – kādas maņas katrā no attīstības posmiem ir svarīgas un kā tās iespējams veicināt ar rotaļu palīdzību. Vēl ikviens Aktīvās istabas apmeklētājs varēs pats praktiski pārliecināties, kādas grūtības mazulim sagādā, piemēram, piecelšanās sēdus, rāpošana vai staigāšana.

Savukārt guļamistabas daļā ikviens varēs uzklausīt zinošu ekspertu skaidrojumu par miega nozīmi un saņemt praktiskus padomus par to, kā pareizs miega režīms un guļamistabas iekārtojums nodrošinās jūsu mazulim pilnvērtīgu atpūtu visas nakts garumā. Ar īpašu briļļu palīdzību būs iespēja aplūkot pasauli, kāda tā izskatās ar jaundzimuša mazuļa acīm, kā arī uzzināt – kādā veidā miegs palīdz bērnam sakārtot dienas laikā uzkrāto informāciju un iespaidus.

Mazuļu Attīstības Akadēmijas nodarbību cikls sākās 7. augustā Rīgā, pie tirdzniecības parka "Alfa" (Brīvības ielā 372), kas tika atklāts ar interesantu diskusiju par mazuļu miegu. Savā pieredzē dalījās pazīstamās māmiņas – Una Gavare un TV3 "seja" Evelīna Kovaļevska, savukārt padomus netraucētam miedziņam sniedza daktere Ija Cimdiņa. Pampers māja Rīgā pie t/p "Alfa"atradīsies līdz 9. augustam, savukārt jau nākamajās nedēļas nogalēs tā viesosies arī:  

  • Jelgavā, pie "VIVO" centra (Katoļu ielā 18) no 14. līdz 16. augustam;
  • Liepājā, pie tirdzniecības centra "Ostmala" (K.Zāles laukumā 8) no 21. līdz 23. augustam.

Pampers māja būs atvērta no plkst. 11.00 – 17.00.

Pagājušajā  gadā iespēju apmeklēt Pampers māju visā Latvijā izmantoja 1500 ģimenes, kopumā mājā viesojās vairāk nekā 4000 vecāku. Visaktīvāk Pampers māju apmeklēja Liepājā, kur iespēju izglītoties izmantoja vairāk nekā 550 ģimenes, kopumā vairāk nekā 1600 vecāku.  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko