Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Latvisko tradīciju vasaras skola bērniem

Augusta pirmajā nedēļā Pāvilostas novada "Lejās" risināsies latvisko tradīciju vasaras skola "Senču balss". Vasaras skola ļaus bērniem un jauniešiem vecumā no 8 līdz 13 gadiem izbaudīt lauku sadzīvi, dabas tuvumu un latviskās tradīcijas.


Vasaras skola tiek rīkota, jo Latvija ik gadu, pateicoties internetam, modernajām tehnoloģijām un iespējām migrēt pa visu pasauli, kļūst arvien līdzīgāka citām Eiropas un pasaules valstīm, tā pamazām zaudējot savu identitāti, pārliecināti vasaras skolas rīkotāji organizācija "Vārti ģimenei". Tieši tāpēc vasaras skola būs vērsta uz to, lai bērni un jaunieši saprastu, ka latviskās tradīcijas nav nekas tāls, nepieejams un nesaprotams, bet gan ļoti interesants un pat izmantojams ikdienā, skaidro organizācijas pārstāve Ināra Roziņa.


Vasaras skolas organizētāji sola – "Senču balss" nebūs klasiska skola, kurā skolotāji liks iekalt tautasdziesmas vai sastādīt tabuliņu par gadskārtu ieražām. Vasaras skolā paredzēts iepazīties ar latviskajām tradīcijām, dabas veltēm, kā arī ar to, kā senāk Latvijā svinēti svētki. Būs arī daudz praktisku nodarbību - varēs iemācīties slaukt kazu, pagatavot sviestu, krējumu, sieru, izgatavot māla traukus, koka priekšmetus, uzpīt savu groziņu un pagatavot kādu sadzīvē noderīgu metāla priekšmetu. Katru dienu vasaras skolas dalībnieki varēs iepazīsies arī ar latviešu autora A.Pumpura eposa "Lāčplēsis" varoņiem un viņu gaitām. Ciemos pie vasaras skolas dalībniekiem viesosies vairāki populāri latviešu tradīciju sargātāji un kopēji.


Vasaras skolai vēl iespējams pieteikties mājas lapā www.vartigimenei.lv. Dalības maksa 60.00Ls.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Receptes visam rudenim

Vienkārši ēdieni ar svētku garšu – ne tikai svētkiem, bet arī darba dienām.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko