Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Lelde Stumbre: Veļas diena dārzā

No mājas ēnas noraugos uz tveicē elsojošo dārzu. Saule ir tik spilgta, gandrīz balta, sevišķi dienas vidū, un arī dārza krāsas šķiet izbalējušas. Galvā tikai viena doma - kā, neizejot no vēsās mājas, tomēr varētu saorganizēt pusdienās auksto zupu - kefīrs, gurķi, daudz diļļu, loki, vārtītas olas. Pēc gurķiem jāiet dārzā. Ak, kas tie par priekiem, kad ieraudzīju savus pirmos gurķīšus! Dilles var atrast arī rožu dobē. Šogad tās dilles, kas bija izsējušās pašas, auga labāk par tām, kuras sēju no jauna.

Karstums kļūst neciešams dienas vidū, toties agrie rīti un vakara stundas - pasakainas! Šis rīts tiek veltīts veļas mazgāšanai, un arī tas notiek dārzā. Mazgājamā veļa iemērkta lielā bļodā jau iepriekšējā vakarā. No rīta ieslēdzu ūdensvadu, pie kura pievienota dārza šļūtene - salaižu silteno ūdeni vēl vairākās citās bļodās. Tas būs skalojamais ūdens. Visos ūdens toveros spoži un nevainīgi jautri atspīd rīta saulīte. Tad sākas veļas mazgāšana. Ar rokām, kā vecos labos laikos. Tā vienkāršā iemesla dēļ, ka veļas mašīna salūzusi, bet vasarā negribas pirkt jaunu. Vasarā var izlīdzēties arī šādi. Tad nu pavadu spožās, spirgtās rīta stundas skalojoties-velējoties, un pēc laiciņa starp ābelēm dārzā plīvo palagi un dvieļi vai citrreiz - trīs raibie lupatu paklājiņi, un es noskatos uz tiem ar labi padarīta darba sajūtu. Pēc pāris stundām tas viss būs sauss un smaržos tik debešķīgi svaigi, ka šai smaržai nespēj līdzināties neviena mākslīgi radīta smarža - pēc īstas saules un patiesi svaiga gaisa.

Vakarpusē atkal sākas rosība - atsākušies laistīšanas darbi, bet nu tā ir īsta bauda - kailas kājas, siltas ūdens peļķes, šlakstiens pa labi, šļakstiens pa kreisi, ja tuvojas kāda dzīva radība, šļakstiens - pašai!

Tagad biežāk jāpaskraida pie augiem ar dārza šķērēm, jo jāatceras nogriezt noziedējušos ziedus. Karstumā ziedēšana diemžēl noris straujāk, bet sāk ziedēt tās puķes, kas jau mazliet sāk atgādināt par rudeni - rudbekijas, vasaras dālijas, lauvmutītes, asteres... Nē, nē, es neko tādu neteicu! Līdz rudenim vēl tālu!4

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 2.10.2024.

Cilvēks izskatās patiešām slikti, ja nāve, atnākusi pēc viņa un viņu ieraudzījusi, steidzīgi metas pļaut zāli.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko