Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Mājīgais pagaidu miteklis

Īrētas istabiņas komunālajos dzīvokļos par savām mājvietām izvēlas ne viens vien jaunietis. Tomēr visai bieži šādos mitekļos īres līgumi tiek slēgti uz neilgu laiku. Arī paši jaunieši bieži izvēlas neiesūnoties vienā vietā. Tomēr istabu padarīt ērtu, mājīgu un pašam tīkamu jebkurā gadījumā gribas. Tā kā drīz būs jāvācas uz citu vietu, ieguldīt lielus finansi-ālos līdzekļus nav vērts. Tāpēc jāliek lietā izdoma.

Audumi un krāsas


Mazvērtīgas lietas un mēbeles var pārtaisīt par glītām un stilīgām ar pavisam vienkāršiem līdzekļiem. Nav vērts ieguldīt milzu naudu, jo kuru katru brīdi var nākties tam visam teikt — čau, stāsta Ieva, kas mitinās kādā centra komunālajā dzīvoklī. Piemēram, padomju laiku plauktus viņa ir pārkrāsojusi ar spilgtu eļļas krāsu. No kartona ir izgriezusi trafaretu ar ziedu ornamentiem un ar tiem izkrāsojusi žurnālu galdiņu. Rīgas laku un krāsu rūpnīcas eļļas krāsas lielā bundža maksā vien pāris latu.

Audumu bāze — arī tā ir viena no vietām, kur šad tad labprāt iegriežas Ieva. Tur iegādāts spilgti rozā audums, ar kuru pārklāti veci padomju laika izvelkamie krēsli. Ja vēl krēslā ieriktēti Ievas pašizšūtie spilventiņi, izskatās ļoti labi. Bāzē tiek iegādāts arī audums aizkariem. Tā kā izvēle ir liela, katrs var atrast, ko sirds kāro.

Viss pārveidojams


Nelielā meitas istabiņa ir Ievas guļamistaba, kur vieta ir tikai viņai un kaķim. Ieva guļ uz matrača, kaķis uz pufa, uz kura pa dienu Ieva mēdz pazvilnēt un palasīt grāmatu. Vēl guļamistabā ir tikai grāmatu plaukts. Pie sienas stikla rāmīšos ir mammas un tēta jaunības melnbaltās fotogrāfijas.

Lielākā istaba ir darbistaba un viesistaba. Tā kā skapis ir pārāk liela, masīva un dārga lieta, lai to speciāli iegādātos vietai, kuru pavisam drīz var būt jāpamet, Ieva veikalā Jysk ir iegādājusies saliekamu pakaramo statīvu. Tas aizņem maz vietas, turklāt Ievas interesantās drēbes ciemojoties var apskatīt arī draugi. Galvenais, lai istabā nav nekādu masīvu mēbeļu. Viss ir transformējams un vajadzības gadījumā bez žēluma izmetams.

Viesistabā Ieva ielikusi arī trīskrāsainu lampu ar spuldzītēm dzeltenā, sarkanā un zaļā krāsā. Tās var iedegt visas vienlaikus vai katru atsevišķi. Mājas ballītēs šī lampa ir laba intīmas disko gaisotnes veidotāja. Plauktā stāv arī vecs radioaparāts, ko Ieva atradusi kādā vasaras rītā, ar draugiem klīstot pa pamestām Jūrmalas mājām.

Skapja vietā virve


Madara mitinās kādas skaistas jūgendstila ēkas komunālā dzīvokļa istabiņā, kas ir diezgan sliktā stāvoklī. Nemaz neesot drosmes kaut ko darīt ar viltotajām sienām, tāpēc tās ir aplīmētas ar Madarai mīļām lietām — XX gs. sākuma tetovētu sieviešu fotogrāfijām, dažām žiletītēm par piemiņu no pusaudžu gadiem, kā arī mīļotā kaķa fotogrāfijām u.c. Tā kā telpa ir maza, Madara to padarījusi mājīgāku, izsviežot gultas karkasu, atstājot vien matraci. Arī drēbju skapja vietā ir virve, kas novilkta no vienas sienas līdz otrai. Madara tur karina savas drēbes, ar pakaramo vai bez, un ir ērti. Vecam krēslam viņa ir izplēsusi sēdvietu un tā vietā ielikusi spilvenu no krāšņa auduma. Virtuvē arī stāv veci krēsli, pārvilkti ar sarkanu zīda audumu ar austrumu motīviem.

Tā kā māja no iekšpuses nav visai labā stāvoklī un neko īpaši sabojāt nevar, tad mājas saimnieks atļāvis sienas veltīt mākslai. Nu tās ir apzīmētas ar spilgtām, neparastām būtnēm. Ledusskapi rotā stilizēts šīs mājas meitenes pašportrets. Virtuves flīzītes tiek izmantotas dzejai un ziņojumiem, kas tur tiek rakstīti ar dažādu krāsu flomāstetriem.

Pagaidu mājokļa mīļumam:

  • sveces un vīraka kūpināšana nomierina un rada siltuma izjūtu.

  • šautriņi pie sienas rada nebēdnīgāku atmosfēru un ir laba iespēja ieturēt pauzīti darba dunā.

  • ja sienas nedrīkst pārkrāsot, pie tām var likt dažādus interesantus plakātus, draugu un radu mākslas darbus, no ārzemēm saņemtas pastkartītes.

  • romantiskai atmosfērai virs gultas var nostiept baltu, caurspīdīgu audumu kā princesēm. Ja pie sienas vēl pielikta paštaisīta, lai arī mazliet šķība lampa no zīda auduma ar dažāda lieluma pērlēm, var sajusties kā karaļvalstībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 3.10.2024.

Iztikas minimums – aprēķins, cik slikti jādzīvo tautai, lai varas elite dzīvotu labi.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko