Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Medus

Izsalkuši pēc kultūras ekskursijas Liepājas Karostā, grasījāmies jau doties pa ierasto taku uz Pastnieka māju, kad kāds pasludināja, ka jābrauc uz Medu - esot tāds stilīgs restorāns. Krustām šķērsām, reizēm pa pretējo joslu (pie stūres sieviete), nervozi izbraukājām Vecliepāju, līdz beidzot nonācām tukšajā Palmu ielā, kurā iegriežoties pavērās koka ēku rinda.

Glītākā bija smuki "sadevusies rokās" ar jaunu, fifīgu trīsstāvu namu, kuru rotāja ornamenti, lieli, zemi logi un slēģi. Viesnīca Poriņš un restorāns Medus - iestādījumi nosaukti vārdos, kas vai salīp kopā. Viesu nams nodēvēts par godu 1899.gadā celtās ēkas pirmajam īpašniekam K.Poriņa kungam. Jaunajai ēkai, ko pārliecinoši var ievietot tā dēvētajā dizaina viesnīciņu kategorijā, arhitekts un interjerists ir kādreizējais liepājnieks Agris Padēls-Līnis. Ir bauda vērot Liepāju, kur moderno kultivē harmonijā ar veco. Valdzina pilsētas gaumīgais mazgabarīta stils, kurā akcentētas detaļas.

Rakstot par restorāniem, reizēm saņem jautājumu, kur būtu vērts ieturēties. Tad sāc kasīt galvu, jo, lai arī vairums restorānu nebūt nav peļami, no atmiņas tie pagaist. Lai arī jauki, tie visbiežāk ir tikai viduvēji. To nevar teikt par Medu, kura interjerists izvēlējies iet grūtāko ceļu - iekārtot eklektisku, krāsainu, tai pašā laikā stilā vienotu un uztverē paliekošu telpu. Viena siena būvēta no bērza pagalēm, kolonnas ir industriālā dizaina paraugs. Griestu lampas veidotas kā medus šūnas, savukārt pāri bāram uz gariem kātiem horizontāli stiepjas savādi elegantas lampas. Bijām vairāki, varējām nobaudīt dažādus ēdienus, un vienprātīgi secinājām, ka ēdiens Medū ir burvīgs. Arī demokrātiskās cenas ir pieminēšanas vērtas. Rīgā, pat maksājot vairāk, ilgi nāktos meklēt tik garšīgi un glīti pagatavotus ēdienus. Ķirbju zupa ar vēžu astītēm bija vienreizēja, bet jūras asaris sezama sēklās ar lēcām un tomātiem ir kas tāds, ko labprāt gatavotu mājās. Reti kādā restorānā esmu jutusies tik gaidīta. Medus burtiski liek "ieķept" tajā.7

***

Restorāns Medus

Palmu iela 5, otrdiena-sestdiena 12-22, svētdiena-pirmdiena 12-21

interjers 88888

ēdieni 88888

atmosfēra 88888

apkalpošana 88888

***

TV Izklaide ēda:

Ķirbju krēmzupa ar vēžu astēm - Ls 2,90

Jūras asaris sezama sēklās ar lēcām un tomātiem - Ls 4,95

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 2.10.2024.

Cilvēks izskatās patiešām slikti, ja nāve, atnākusi pēc viņa un viņu ieraudzījusi, steidzīgi metas pļaut zāli.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko