Glītākā bija smuki "sadevusies rokās" ar jaunu, fifīgu trīsstāvu namu, kuru rotāja ornamenti, lieli, zemi logi un slēģi. Viesnīca Poriņš un restorāns Medus - iestādījumi nosaukti vārdos, kas vai salīp kopā. Viesu nams nodēvēts par godu 1899.gadā celtās ēkas pirmajam īpašniekam K.Poriņa kungam. Jaunajai ēkai, ko pārliecinoši var ievietot tā dēvētajā dizaina viesnīciņu kategorijā, arhitekts un interjerists ir kādreizējais liepājnieks Agris Padēls-Līnis. Ir bauda vērot Liepāju, kur moderno kultivē harmonijā ar veco. Valdzina pilsētas gaumīgais mazgabarīta stils, kurā akcentētas detaļas.
Rakstot par restorāniem, reizēm saņem jautājumu, kur būtu vērts ieturēties. Tad sāc kasīt galvu, jo, lai arī vairums restorānu nebūt nav peļami, no atmiņas tie pagaist. Lai arī jauki, tie visbiežāk ir tikai viduvēji. To nevar teikt par Medu, kura interjerists izvēlējies iet grūtāko ceļu - iekārtot eklektisku, krāsainu, tai pašā laikā stilā vienotu un uztverē paliekošu telpu. Viena siena būvēta no bērza pagalēm, kolonnas ir industriālā dizaina paraugs. Griestu lampas veidotas kā medus šūnas, savukārt pāri bāram uz gariem kātiem horizontāli stiepjas savādi elegantas lampas. Bijām vairāki, varējām nobaudīt dažādus ēdienus, un vienprātīgi secinājām, ka ēdiens Medū ir burvīgs. Arī demokrātiskās cenas ir pieminēšanas vērtas. Rīgā, pat maksājot vairāk, ilgi nāktos meklēt tik garšīgi un glīti pagatavotus ēdienus. Ķirbju zupa ar vēžu astītēm bija vienreizēja, bet jūras asaris sezama sēklās ar lēcām un tomātiem ir kas tāds, ko labprāt gatavotu mājās. Reti kādā restorānā esmu jutusies tik gaidīta. Medus burtiski liek "ieķept" tajā.7
***
Restorāns Medus
Palmu iela 5, otrdiena-sestdiena 12-22, svētdiena-pirmdiena 12-21
interjers 88888
ēdieni 88888
atmosfēra 88888
apkalpošana 88888
***
TV Izklaide ēda:
Ķirbju krēmzupa ar vēžu astēm - Ls 2,90
Jūras asaris sezama sēklās ar lēcām un tomātiem - Ls 4,95