Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Meklējam klusu telts vietu ar skatu uz jūru netālu no Rīgas

Vispirms meklējumi tika veikti internetā. Avoti: kempingi.lv, vietas.lv, camping.lv. Tur ir gana daudz maldinošu ziņu, jo bieži vien kempinga saimnieks gribējis jūru sasolīt pārāk tuvu un ievietojis titulfoto ar saulrietu. Ej nu sazini, kur tajā pustumsā ir naktsmītne, cik tālu no jūras. Tas ir sarežģīti.

Tikpat sarežģīti, kā pa atslēgas caurumu iebāzt eklēru - kā teica kungs no filmas Sex∧ the City, stūķējot līgavu un viņas putukrējumam līdzīgo kleitu limuzīnā. Arī norādīto metru attālums ir stiepjams jēdziens, jo norādei, ka jūra ir 0 metru, tā īsti ticēt nevar - viens mēra no kāpas, cits no mājiņas sliekšņa, cits no telts vietas. No meklējumiem camping.lv atsakos, jo tur ir tikai 15 kempingi. "Noīsinos" tikai uz Kurzemes jūrmalas kempingu meklējumiem, jo Juglas "korķi" remonta laikā nav patīkami. Vislabāk veicas ar kempingi.lv, kur ir plašs piedāvājums un saites kempingu mājaslapām. Tām ticēt var vairāk, jo informāciju atjauno paši saimnieki, kuri taču vislabāk zina, kas notiek viņu tūrisma objektā.


Jūras meklējumi


Lai atrastu kempingu, kur varētu telti uzsliet ar skatu uz jūru kaut darbdienas vakarā un nebūtu jābrauc tālu no Rīgas, palīgā aicinu Arti Gustovski, Tūrisma attīstības valsts aģentūras (TAVA) Kurzemes biroja vadītāju. Viņš pastāsta, ka Latvijā eksistē kempingu sertificēšanas sistēma un standarti, taču to ievērošana ir brīvprātīga. Ja sertifikācija nav izieta, jūras attālumu katrs varot norādīt pēc saviem ieskatiem. Visdrošāk ir vadīties pēc Bībelē teiktā: "Meklējiet, un jūs atradīsiet," tāpēc TVIzklaide dodas ceļā.

Jūrmalas kempingiem braucam garām, jo civilizāciju nevēlamies. Slokas-Talsu ceļa 26.km ir kempings Zīvārtiņš. Biju tajā pirms gada - jaukas telts vietas un piknika vieta, taču jūru no telts redzēt nevar. Toties uz jūru caur mežu ved pamatīgas koka laipas.

Tālāk uz Abragciemu, kas ir mūsu mērķis, jo Artis to minēja kā vietu, kur jūru var redzēt no telts. Divarpus kilometru aiz Engures, labajā malā žogs, pagrieziens pa labi, un… Jēziņ! Baltas smiltis un zila jūra. Tāds miers un skaistums, ka vienīgais, ko vajadzētu darīt - izslēgt telefonu un ar slaidu vēzienu iemest to jūrā. Tomēr nevajadzēs, jo tīkla pārklājums tāpat daudzviet zūd. Absolūta brīvība.

Jūru var redzēt gan no kempinga mājiņu logiem, gan no telts. Uzmeklēju saimnieku Gunāru, kurš pastāsta, ka šī ir Latvijas finiera atpūtas bāze, kas viesus uzņem visu vasaru. Telts vietu te dabūt varot (Ls 3 personai), jo kempinga prioritāte nav masu pasākumu uzņemšana, bet individuālie tūristi. Mājiņas gan aizņemtas - bija jārezervē jau ziemā.

Afrojāņi Abavā


Šī ir lieliska vieta, lai uzkāptu uz terases ar ceptu zivi, vēsu sidru 0,3 l vai 0,5 l Aldara Zelta par Ls 1 un izkustinātu acis. Skatoties uz jūru, šķiet, labāk derētu citādi izvietotas acis, kā kādam meža zvēram, lai leņķis lielāks. Lai var vairāk skaistuma uztvert. Tāds leņķis ir suņiem, kuru prieki te tiek ierobežoti. Viņi nedrīkst skraidīt pludmalē, kur cilvēki sauļojas un dzīvo kempinga mājiņās. Te var uzspēlēt basketbolu un futbolu, galda tenisu un novusu, pabraukt ar ūdensvelosipēdu un laivu. Skaļa naktsdzīve te netiek atbalstīta.

Abragciems vēl tikai domā par kempinga sertifikāciju, kad varētu pretendēt uz kādu zvaigzni, taču tā vien šķiet, ka nav labāka kvalitātes rādītāja kā zvaigžņotas debess ar mieru.

Tālāk uz Abavas senleju. Artis iesaka apmeklēt kempingu Plosti. Kad ierodamies, tajā telti slej viešņa no Austrijas, kas ar velosipēdu apceļo Baltijas valstis. Kristīna teic, ka te ir jauka daba un atmosfēra. Iespējams, vēl jaukāka būs Jāņos. Administrators Krists pastāsta, ka tie būšot afro stilā - muzicēšot Roberts Gobziņš ar Los Amigos.

"Airējoties" cauri Ventspils, Liepājas, Talsu un Tukuma rajona kempingu piedāvājumam internetā, atšķirīgi piedāvājumā un saistoši šķita vēl pāris kempingu.

Ventspils piejūras kempingā jebkurā vietā pieejams bezvadu internets. Artis no TAVA to dēvē par labāko Latvijas kempingu, jo tā esot vienīgā vieta, kur Latvijā ir Eiropas standartiem atbilstoša treileru kanalizācijas sistēma. Nekas nav jānes ar rokām - atliek vien piebraukt, piespiest pogu, un viss sliktais ir prom.

Ar jahtu var braukt Usmas ezerā, taču, ja vēlaties veikot vai braukt ar ūdensslēpēm, kas šeit ļauts, motorlaiva kaut kur jāsameklē pašiem. Ja gulēšana Usmas kempinga teltīs šķiet pārāk cieta, jādodas uz tuvējo viesnīcu, kur piedāvā spa kūri ar pikantu nosaukumu Es Tevi mīlēšu dzeltenās madarās.

Daudz bumbošanās iespēju ir kempingā Miķeļbāka: volejbols, novuss, futbols, galda teniss, peintbols. Ja labi sit, var aizsist līdz pašai Miķeļbākai, kas ir kempinga tuvumā.

Mežonīga daba, sausā tualete, aukstais ūdens un ap 600 ragu kolekcija ir Purvziedu kempingā Talsu rajonā pie jūras. Purvziedu mājaslapa ziņo, ka ragi atrasti mežā, pildot meža sargāšanas un inspicēšanas pienākumus Slīteres rezervātā. Vēl apskatāmi arī divi unikāli ragu krēsli, ragu lustra, mežakuiļa un dažādu putnu izbāžņi.

Pītagu kempings Košragā ir īpašs ar to, ka saimniece Signe blogo: par to, kāds pasakains laiks, kā klājas pašai un kādi viesi bijuši. Pītagos ir arī bibliotēka, un, kā liecina blogs, saimniece ir atsaucīga un palīdz viesiem uzcept reņģes miltos un oliņā savā virtuvē.

Tuvu lietuviešiem un Palangai ir kempings Pūķa rags Papē - tā apgalvo Liepājas TIC darbiniece. Pati saimniece telefonsarunā to apliecina, piebilstot, ka jūra ir 300 metru no kempinga un Papes sumbri neesot tik tuvu, lai iztraucētu miegu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 2.10.2024.

Cilvēks izskatās patiešām slikti, ja nāve, atnākusi pēc viņa un viņu ieraudzījusi, steidzīgi metas pļaut zāli.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko