Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Nordea Rīgas Maratons saņem prestižo IAAF kvalifikācijas zīmi

Nordea Rīgas maratons pirmoreiz vēsturē saņēmis prestižo Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas (IAAF) „Bronzas” kvalifikācijas zīmi (Bronze Label). Esam kļuvuši par vienīgo maratonu Ziemeļeiropā un vienu no dažiem desmitiem pasaulē, kas izpelnījušies šo augsto kvalitātes novērtējumu, ziņo Nordea projektu vadītāja Inese Ķīkule.

IAAF kvalifikācijas zīmi maratons var saņemt izpildot noteiktus precīzi definētus kritērijus, kas ietver visu pasākuma norisi, sākot no trases kvalitātes un organizācijas, dalībnieku un līdzjutēju servisa un mārketinga, līdz pat sasniegtajiem sportiskajiem rezultātiem un elites skrējēju kvalifikācijas līmenim.

IAAF kvalifikācijas zīme ir tikai vēl viens apliecinājums faktam, ka Nordea Rīgas maratons ir kļuvis par neatņemamu Rīgas starptautiskās atpazīstamības simbolu un nākotnē piesaistīs vēl lielāku ārvalstu maratontūristu un līdzjutēju skaitu. 

Pateicoties pēdējo gadu izaugsmes stabilitātei, Nordea Rīgas maratons ieņem aizvien nozīmīgāku vietu Ziemeļeiropas maratona kartē. Pēdējos divus gadus pasākumā katru gadu piedalījušies dalībnieki no 45 pasaules valstīm. 2011.gadā ārvalstu dalībnieku skaits sasniedza 1700, no kuriem lielākā daļa bija ieradušies no Somijas (338 dalībnieki), Lietuvas (215 dalībnieki), Igaunijas (173 dalībnieki), Vācijas (147 dalībnieki), Lielbritānijas (135 dalībnieki) un Itālijas (118 dalībnieki).


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko