Pasaules labākā restorāna šefpavārs kolēģu vidū tiek dēvēts par "alķīmiķi", pateicoties saviem drosmīgajiem eksperimentiem kulinārijā. Katru gadu viņš sava restorāna ēdienkarti papildina ar vairāk nekā 100 jauniem pavāru mākslas brīnumiem, raksta travel.ru. Vairāk par restorānu, kas atrodas Katalonijas kūrorta Kosta Brava ziemeļu pilsētā Roses, lasiet tā mājaslapā www.elbulli.com.
Žurnāla Restaurant Magazine sastādītajā sarakstā The S.Pellegrino World's 50 Best Restaurants 2009 otro vietu ieņēmis Lielbritānijas restorāns The Fat Duck, neskatoties uz to, ka pēc apmeklētāju masveida saindēšanās tas nesen uz laiku bija spiests slēgt savas durvis. Savukārt Kopenhāgenas restorāns Noma ar tās jauneklīgo šefpavāru Renē Redzepi ierindojies trešajā vietā. Šis Dānijas galvaspilsētas restorāns, kas salīdzinājumā ar pagājušo gadu pakāpies par septiņām vietām, šogad ieguvis arī Šefpavāru izvēles balvu (Chef's Choice Award), informē theworlds50best.com. Jāpiebilst, ka labākos no labākajiem restorāniem pasaulē šogad noteica 806 šefpavāri, restorānu kritiķi un Restaurant Magazine eksperti.