Pavāra radošā izdoma vistradicionālāko ēdienu var padarīt neparastu
***
Veselības salāti ar vistas fileju
1 porcijai vajadzēs:
dažādu salātu lapas
apelsīna daiviņas
vistas fileju
6 gab. ķiršu tomātiņus
svaigu gurķi
Jogurta mērcei:
klasisko biolakto jogurtu
1 apelsīnu
1 citronu
piparmētru lapas
dilles
vīnogas bez kauliņiem
sāli un baltos piparus
terijaki mērci
Jogurta mērce:
Ņem klasisko biolakto,
pievieno apelsīna sulu, sasmalcinātas piparmētru lapas, smalki sarīvētas citrona un apelsīna miziņas, pēc garšas pievieno sāli un baltos piparus.
Vistas filejas gabaliņus marinē citrona un apelsīna sulā, tad cep eļļā, pievienojot terijaki mērci un pavisam nedaudz sāls.
Traukā kārto salātu lapas, vīnogas, apelsīna daiviņas, vistas filejas gabaliņus. Kārtojumu pārlej ar jogurta mērci un rotā ar zaļumiem un ķiršu tomātiņiem.
Laša steiks ar dillēs un sviestā ceptiem kartupeļiem
1 PORCIJAI VAJADZĒS:
svaiga laša šķēli ar muguras kauliņu, rukolas salātu lapas,
gurķi, gaišo balzamiko,
jūras sāli, 5 piparu maisījumu,
cukuru, timiānu, baziliku, olīveļļu
Lasi iemarinē (olīveļļa, cukurs, baziliks, piparu maisījums, timiāns, jūras sāls). Cep
pannā vai piknika laikā gatavo uz grila.
Kartupeļus nomazgā un veselus ar visu mizu izvāra. Izkausē sviestu, tajā iejauc smalki sagrieztas dilles, kurās viegli apviļā kartupeļus.
Lasi pasniedz ar rukolas salātu lapām, kuras saplucina, pievieno sagrieztu gurķi, apslaka ar olīveļļu, gaišo balzamiko. Pēc garšas pievieno nedaudz piparu un sāls. Salātus iecilā ar rokām, piegriež ķiršu tomātiņus.
Gurķu zupa
1 PORCIJAI VAJADZĒS:
200 g kefīra, 1 vidēja lieluma gurķi, 4 gab. ledus, 30 g lociņu, 20 g diļļu, 2 tējk. graudainā biezpiena, svaigu baziliku, piparmētru lapiņu
Daļu nomizotā gurķa sablenderē, daļu sagriež mazos gabaliņos. Gurķus liek traukā, pāri lej kefīru, pēc garšas pievieno sāli un piparus, sīki sagrieztus lociņus, dilles un ledus gabaliņus. Visu rūpīgi samaisa, tad lej šķīvī un dekorē ar plānu gareniski grieztu un skaisti salocītu gurķa šķēli. Knifs — šķēlei uzber graudaino biezpienu. Ēdienu dekorē ar bazilika un piparmētru lapiņām. Zaļumus nežēlojiet — jo to būs vairāk, jo zupa — gardāka.
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.