Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +3 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 19. novembris
Liza, Līze, Elizabete, Betija

Pavāra radošā izdoma vistradicionālāko ēdienu var padarīt neparastu

No Āgenskalna populārā krodziņa Visi savējie īpašnieka Vernera Dūdas piedāvātajiem trim ēdieniem ar fotogrāfu atpazīstam tikai laša steiku. Nojaušam, ka zupa varētu būt no pavasara zaļumiem un gurķiem, bet kādas ir salātu sastāvdaļas? Zaļi un ēstgribu rosinoši, taču paši nevaram atminēt recepti. Dūda smej: "Tikai lasis nav pašmāju, visi pārējie ir Latvijas produkti. Mums patīk ierasto padarīt interesantāku. Kā gleznu darina? Viens triepiens, tad nākamais, kamēr glezna gatava. Tāpat ir ar ēdienu. Divu pilnīgi līdzīga izskata ēdienu pie mums nav."

***

Veselības salāti ar vistas fileju

1 porcijai vajadzēs:

dažādu salātu lapas

apelsīna daiviņas

vistas fileju

6 gab. ķiršu tomātiņus

svaigu gurķi

Jogurta mērcei:

klasisko biolakto jogurtu

1 apelsīnu

1 citronu

piparmētru lapas

dilles

vīnogas bez kauliņiem

sāli un baltos piparus

terijaki mērci

Jogurta mērce:

Ņem klasisko biolakto,

pievieno apelsīna sulu, sasmalcinātas piparmētru lapas, smalki sarīvētas citrona un apelsīna miziņas, pēc garšas pievieno sāli un baltos piparus.

Vistas filejas gabaliņus marinē citrona un apelsīna sulā, tad cep eļļā, pievienojot terijaki mērci un pavisam nedaudz sāls.

Traukā kārto salātu lapas, vīnogas, apelsīna daiviņas, vistas filejas gabaliņus. Kārtojumu pārlej ar jogurta mērci un rotā ar zaļumiem un ķiršu tomātiņiem.

Laša steiks ar dillēs un sviestā ceptiem kartupeļiem

1 PORCIJAI VAJADZĒS:

svaiga laša šķēli ar muguras kauliņu, rukolas salātu lapas,

gurķi, gaišo balzamiko,

jūras sāli, 5 piparu maisījumu,

cukuru, timiānu, baziliku, olīveļļu

Lasi iemarinē (olīveļļa, cukurs, baziliks, piparu maisījums, timiāns, jūras sāls). Cep

pannā vai piknika laikā gatavo uz grila.

Kartupeļus nomazgā un veselus ar visu mizu izvāra. Izkausē sviestu, tajā iejauc smalki sagrieztas dilles, kurās viegli apviļā kartupeļus.

Lasi pasniedz ar rukolas salātu lapām, kuras saplucina, pievieno sagrieztu gurķi, apslaka ar olīveļļu, gaišo balzamiko. Pēc garšas pievieno nedaudz piparu un sāls. Salātus iecilā ar rokām, piegriež ķiršu tomātiņus.

Gurķu zupa

1 PORCIJAI VAJADZĒS:

200 g kefīra, 1 vidēja lieluma gurķi, 4 gab. ledus, 30 g lociņu, 20 g diļļu, 2 tējk. graudainā biezpiena, svaigu baziliku, piparmētru lapiņu

Daļu nomizotā gurķa sablenderē, daļu sagriež mazos gabaliņos. Gurķus liek traukā, pāri lej kefīru, pēc garšas pievieno sāli un piparus, sīki sagrieztus lociņus, dilles un ledus gabaliņus. Visu rūpīgi samaisa, tad lej šķīvī un dekorē ar plānu gareniski grieztu un skaisti salocītu gurķa šķēli. Knifs — šķēlei uzber graudaino biezpienu. Ēdienu dekorē ar bazilika un piparmētru lapiņām. Zaļumus nežēlojiet — jo to būs vairāk, jo zupa — gardāka.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko