Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +23 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 29. jūnijs
Paulis, Pauls, Pāvils, Pēteris

Pētījums: Bērna dzimšanas mēnesis saistīts ar viņa karjeras izvēli

Kā liecina Lielbritānijas Statistikas biroja dati pastāv sakarība starp mēnesi, kurā piedzimis bērns, un karjeru, kādu viņš izvēlēsies pieaugot, vēsta britu laikraksts "The Daily Telegraph".

Kā atklājuši pētījuma autori, decembrī dzimušajiem pastāv liela iespēja kļūt par zobārstu, savukārt janvāra bērni bieži kļūst par parādu piedzinējiem. Februārī dzimušo vidū ir daudz mākslinieku, savukārt marta bērni nereti kļūs par pilotiem.

Aprīlī un maijā dzimušie vienlīdz bieži izvēlas dažādas profesijas, savukārt tiem, kas dzimuši vasaras mēnešos, ir daudz mazāka iespēja kļūt par augsti apmaksātu futbolistu, ārstu vai dentistu.

Pētnieki izmantoja datus no pēdējās Lielbritānijā notikušās tautas skaitīšanas, analizējot 19 dažādu profesiju darbinieku dzimšanas mēnešus, vēsta britu prese. Lai gan šādas sakarības ir grūti izskaidrot, saistība starp dzimšanas mēnešiem un noteiktām veselības problēmām ir zinātniski pierādīta.

Pavasarī dzimušie bērni ir pakļauti lielākam šizofrēnijas, Alcheimera slimības, astmas un autisma riskam, un nereti viņi mēdz būt mazāk gudri par saviem klasesbiedriem, kas dzimuši tajā pašā gadā. Zinātnieki skaidro, ka daudzas atšķirības bērnu vidū ir saistītas ar to, cik daudz saules gaismas grūtniecības laikā saņēmusi māte.

Saules gaismas ietekmē cilvēka organisms ražo D vitamīnu, un tā trūkums dzīves pirmajos mēnešos var atstāt ilglaicīgas sekas. Kā norādījis Oksfordas Universitātes neirobiologs Rasels Fosters, šī ietekme ir neliela "taču ļoti, ļoti skaidra". "Es neiestājos par astroloģiju - tās ir muļķības - taču mēs neesam imūni pret gadalaiku maiņas ietekmi," uzsvēra zinātnieks. "Šķiet absurdi, ka tas, kurā mēnesī tu esi dzimis, var ietekmēt tavas dzīves izredzes, taču tas, cik ilgi tu dzīvosi, cik garš tu esi, cik labi tev sokas skolā, cik liels ir tavs ķermeņa masas indekss, vai esi pūce vai cīrulis, ar kādām slimībām tu vari saslimt, zināmā mērā ir saistīts ar to, kurā gadalaikā tu esi nācis pasaulē."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Atspirdzinoši un atsvaidzinoši

Vasaras dienās, izvēloties dzērienus, domas un roka stiepjas pēc viegliem, atspirdzinošiem, atsvaidzinošiem kokteiļiem.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko