Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Pozitīvā doma

Pozitīvā doma.

Dižķibele, jeb patreizējā ekonomiskā situācija (krīze) - ir tikai mūsu galvās. Jā, piekritu - valsts ekonomika pārdzīvo grūtus laikus. Jā, arī - bezdarbnieku skaits pieaug. Un tomēr - cilvēki meklē aizvien jaunas iespējas kā atbrīvoties no spriedzes un stresa.

Mums visiem vajag sapurināties, burtiskā nozīmē - sapurināt galvu, rokas, kājas... Mums vajag atslēgties no realitātes un visu savu uzmanību pārslēgt - sākt nodarboties ar pavisam citām lietām - tādā veidā likvidējot vai mazinot stresa cēloņu ietekmi.

Piemēram, veltiet visu savu brīvo laiku mājas darbiem - izdariet beidzot to kas ticis atlikts “pēc tam”... Mājas darbi it tikai viens no iespējamajiem variantiem. Pārslēgšanās variantu ir daudz, galvenais izvēlēties darīt to, kas gan jūsu domas, gan ķermeni pārcels citā realitātē.

Sev es esmu izvēlējies dejošanu. Dejošana palīdz visu vecumu cilvēkiem saglabāt fizisko aktivitāti un būt formā. Dejošana ir īpašs veids kā izpaust, parādīt sevi un savu partneri, ja tiek dejotas pāru dejas.

Sabiedrībā valda stereotips, ka visi cilvēki māk dejot un spēj brīvi kustēties mūzikas ritmā. Patiesība ir savādāka. Diemžēl ar dejošanu ir līdzīgi kā ar staigāšanu - to katrs cilvēks lēnām iemācās.

Jauniešiem parasti pietiek pāris stundas pavērot kādu mūzikas video, drusku pie spoguļa patrenēties un doties uz diskotēku atrādīt jaunākos deju soļus. Viņiem vertikāla lēkāšana un haotiska roku un ķermeņa kustināšana mūzikas ritmā tiek uzskatīta par dejošanu.

Citiem pietiek vienkārši mājās ieslēgt mūziku vai deju video un dejot - mierīgi, relaksēti, kustinot ķermeni mūzikas ritmā - savai labsajūtai.

Taču ar laiku vertikāla lēkāšana vai dejošana vienatnē apnīk un tad sākas sienu stutēšanas vai malā sēdēšanas laiks. Laiks kad mēs apbrīnojam tos, kas dejo, kas dejo pāros un kas dara to skaisti. Mēs vērojam - deju pārus - bet viņi dejo - dejo “Pāru dejas”.

Dejošana ir divu cilvēku nodarbe, kurā viens vada un otrs paklausa - virzoties pa dejas laukumu soļos, kas atbilst mūzikas ritmam un rakstam. Vadīšana - tas ir vīrieša pienākums bet paklausīšana - sievietes. Ar dejas palīdzību cilvēki iemācās skaisti kustēties, iegūst staltu stāju, vieglu gaitu, izkopj ritma izjūtu un muzikalitāti. Vīrietis iemācās saskarsmes kultūru ar savu deju partneri - sievieti.

Deja ir pāra harmonija.

Dejošana ir sabiedrības vai konkrēta indivīda kultūras izpausme.

Dejošanas kultūra apvieno dažādu profesiju un vecumu cilvēkus vienotā harmonijā - dejā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko