Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 26. novembris
Sebastians, Konrāds

Radošajās darbnīcās sies sieru, stāstīs par tējām un darīs alu

Lai Līgo dienā ir ko galdā likt un kausos liet, Pirmsjāņu nedēļā kafejnīcā “Taka” sadarbībā ar radošo platformu “DiPaDu” notiks radošās darbnīcas, kurās varēs siet lielo siera rituli, darīt Jāņu nakts dzērienus un iepazīt pļavas zālītes, informē organizatori. 14. jūnijā – Jāņu siera darbnīca. Sākums plkst.

18.00. Gatavojoties Līgo svētkiem, ikvienam būs iespēja apgūt Jāņu siera gatavošanas māku. Radošās lekcijas vadītāja Inese Stibe interesentiem izsklāstīs būtiskāko siera pagatavošanā un kopīgi sies Jāņu siera rituli, dalīsies ar receptēm, kas noderēs, gatavojot mielastu Līgo vakaram. Līgo dziesmu pavadībā darbnīcas dalībnieki kopdarbu varēs nobaudīt! Darbnīcas ilgums 2 stundas.  15. jūnijā - lekcija par Latvijas pļavu tējām. Sākums plkst. 18.00.  Šajā lekcijā iegūtās zināšanas būs noderīgas ne tikai Līgo svētkos, bet visas vasaras garumā - pieredzējusī speciāliste Spodra Grīnberga stāstīs par tējām un to iedarbību un rādīs paraugus augiem, kas vācami visu vasaru. Gaidāmas arī tēju degustācijas. Darbnīcas ilgums 2 stundas.  16. jūnijā - Jāņu dzērienu pagatavošanas darbnīca. Sākums plkst. 18.00, darbnīca norisināsies nama iekšpagalmā. Alus darītājs Andris Liepiņš dalīsies ar savām zināšanām par Jāņu dzērienu pagatavošanu mājās. Lekcijas apmeklētājiem būs iespēja  vērot un piedalīties  procesā, degustēt alu un uzdot interesējošos jautājumus. Alus nogatavināšanās procesā, kas ilgst apmēram 4 nedēļas, būs aplūkojams kafejnīcā “Taka”.  Ieeja darbnīcās bez maksas. Organizatori aicina pieteikties iepriekš, zvanot pa tālruni 256 256 77 vai rakstot [email protected]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kā uzglabāt un pasniegt sieru?

Laiku pa laikam nākas secināt, ka siers, ko esat nopirkuši lielākā daudzumā, stāvot ledusskapī, apvilcies ar zilganu pelējuma kārtiņu. Turklāt tas nebūt nav tas pelējums, kura dēļ slavējam rokforu...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko